понеділок, 30 липня 2018 19:33

Поліція розповіла про підготовку до паломництва хасидів в Умань

Поліція розповіла про підготовку до паломництва хасидів в Умань
Ізраїльські поліцейські будуть допомагати українським в Умані. Фото: styler.rbc.ua

Поліція готується до щорічного паломництва хасидів в місті Умань Черкаської області з нагоди святкування Рош ха-Шана - Нового року за юдейському календарем.

"Велику увагу приділяємо місцям прибуття паломників, маршрутами пересування і місця проведення заходу", - розповів заступник голови Національної поліції України - керівник патрульної поліції Олександр Фацевіч на зустрічі з делегацією Ізраїлю.

Перший заступник голови Нацполіціі - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін зазначив, що правоохоронці врахують досвід попередніх років.

"Як показує наш досвід, злочинні організації, які організовують провокації під час заходу, не антисемітські. Їх головне завдання - дискредитація української поліції. Всі спроби провокацій отримають жорстку реакцію", - зазначив Аброськін.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що до процесу забезпечення порядку будуть активно залучатися ізраїльські правоохоронці. Він зазначив, що до роботи на місці проведення заходу будуть залучатися патрульні поліцейські, групи тактико-оперативного реагування, кінологи і вибухотехніки.

У свою чергу, глава департаменту з надзвичайних ситуацій ізраїльської поліції Рафаель Коен повідомив, що 20 поліцейських офіцерів прибудуть з Ізраїлю для допомоги до місця проведення заходу.

"Вони будуть залишатися до повного завершення заходів, щоб переконатися, що все пройшло без інцидентів", - зазначив Коен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відмовилась передавати Ізраїлю могилу уманського равина - ЗМІ

Посол Ізраїлю в Україні Еліа Білоцерківський додав, що щорічне паломництво в Умань є найважливішим єврейським заходом поза територією Ізраїлю.

"Хочу відзначити високий професіоналізм українських правоохоронців при координації взаємодії заради забезпечення громадського порядку", - підкреслив Білоцерківський.

Начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Ігор Бабич повідомив, що територія проведення заходу буде повністю пішохідною, а для доступу до неї треба буде отримати перепустку.

Новий рік за іудейським календарем (Рош Гашана) цього року будуть святкувати 9-11 вересня

В Умань з'їжджаються паломники-хасиди для відвідування могили духовного лідера брацлавських хасидів цадика Нахмана. Хасиди вірять, якщо зустріти Рош Гашана біля його могили, то наступний рік буде дуже щасливим.

Зараз ви читаєте новину «Поліція розповіла про підготовку до паломництва хасидів в Умань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути