середа, 23 березня 2016 12:15

Поліція назвала імена брюссельських терористів

Поліція назвала імена брюссельських терористів
Фото: EPA

Бельгійська поліція встановила особи двох терористів-смертників, винних в атаках в аеропорту "Завентем" у Брюсселі, та назвала ім'я третього зловмисника, який брав участь в організації вибухів на летовищі.

Про це повідомляє DW з посиланням на телерадіоканал RTBF.

Два брати-злочинці Халід і Брахім Ель Бакрауї перебували на обліку в поліції у звʼязку з причетністю до організованної злочинності. Один з братів орендував на вигадане ім'я квартиру в будинку 60 на вулиці Дріс у комуні Форе, де раніше під час спроби обшуку сталася перестрілка терористів із поліцією і де переховувався причетний до паризьких терактів Салах Абдеслам.

Третім терористом є 25-річний Наджим Лашрауї. Він брав участь в організації вибухів і зараз перебуває на волі. Поліція оголосила в розшук терориста ще в понеділок, 21 березня. Він пов'язаний з організаторами терактів у Парижі в листопаді 2015. Сліди ДНК Лашрауї знайшли в квартирі ісламістів, що скоїли теракти у французькій столиці.

Як зазначає видання, терористи приїхали в аеропорт на таксі. Загалом, вибухових пристроїв могло бути 5. Вони мали 5 валіз, але взяли лише 3 через брак місця у таксі. Дані про терористів надав водій, який привіз зловмисників до летовища.

Нагадуємо, відповідальність за вибухи в Брюсселі взяла на себе "Ісламська держава"

Зараз ви читаєте новину «Поліція назвала імена брюссельських терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути