понеділок, 08 вересня 2014 15:39

"Поки відпустили. Техніку навряд повернуть" - кримська активістка після кількагодинного допиту

"Поки відпустили. Техніку навряд повернуть" - кримська активістка після кількагодинного допиту
Фото: facebook.com

Кримську активістку Лізу Богуцьку з Сімферополя, яку затримали сьогодні вранці російські правоохоронці, відпустили після допиту, що тривав кілька годин. Про це Gazeta.ua жінка повідомила у телефонній розмові.

"Знаходилася я у Центрі протидії екстремізму. Провели обшук, вилучили телефон, комп'ютерну техніку. Допитували в двох різних місцях. В одному відділі - там, де людина, яка займається боротьбою з екстремізмом, в іншому - щодо того моменту, коли зустрічали Мустафу Джемілєва у травні в Армянську. Коли створили для нього коридор. Поки відпустили. Сказали, що телефон зможу забрати десь через три тижні, комп'ютер - не раніше, ніж через місяць, але я слабо в це вірю. Зараз зв'язуються з моїм адвокатом", - повідомила Богуцька.

"Завдання нової влади в Криму зараз - це викорчовувати всі політичні сили та активістів, які проти окупації. Проводитимуться інтенсивні обшуки кримських татар, і не тільки. Причому, зараз це тільки вони так заграють. Думаю, що справжні репресії почнуться після так званих виборів у Криму 14 вересня. Ми зараз збираємо інформацію про подібні випадки утиску прав людини окупантами в Криму - документи, докази. Подаватимемо все це до Управління із захисту прав громадян у Криму при Генеральній прокуратурі України. Потім - до Європейського суду. Але окупанти роблять все так, як вважають за потрібне. І відстоювати свої права там, на місці, абсолютно марно", - прокоментував лідер кримських татар Мустафа Джемілєв.

Після анексії Криму Ліза Богуцька відмовилася приймати російське громадянство, писала блоги для різних видань, у яких виступала проти окупації півострова. Її арештували близько 10 ранку у понеділок, 8 вересня. Перед тим у помешканні провели обшук: шукали наркотики, зброю і екстремістську літературу.

Зараз ви читаєте новину «"Поки відпустили. Техніку навряд повернуть" - кримська активістка після кількагодинного допиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути