вівторок, 10 січня 2017 16:12

Показали український варіант штурмової гвинтівки М16

Штурмова гвинтівка M16, яку збираться виготовляти "Укроборонпром", отримала назву WAC-47

Про це йдеться у заяві "Укроборонпрому".

"Головною особливістю M16 є модульність конструкції, яка дозволяє створити на її базі різноманітні версії, які якнайкраще відповідають потребам бійців. Це дозволяє змінювати калібри, збільшувати або навпаки – зменшувати довжину ствола. Міняти цілі частини зброї - від прикладу та рукояток до механізму газовідведення та ударно-спускової групи. Завдяки такій системі M16 може бути компактною зброєю з невеликими габаритами, які якнайкраще підходять для дій у приміщеннях, або навпаки – гвинтівкою піхотних снайперів, яка оснащена більш довгим стволом та оптичним прицілом", - йдеться в описi.

Автор: Укроборонпром
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 новинок української техніки, виготовленої 2016 року

Використання модульного підходу дозволяє адаптувати WAC-47 під різноманітні калібри як і НАТО, так і ті, що зараз використовує Україна.

 

"Таким чином, WAC-47 може "працювати" з калібром 7,62х39 або 5,45х39, які знаходиться на озброєнні української армії. А при необхідності, завдяки модульній конструкції, цю штурмову гвинтівку можливо переоснастити під використання набою 5.56х45 НАТО, який використовується в усіх штурмових гвинтівках Альянсу. Наприклад, піхотний снайпер може використовувати довгий 24-дюймовий ствол, який забезпечує ведення ефективного прицільного вогню на 600 метрів, у той час, коли короткий у 10,5-дюймів ствол краще відповідає потребам індивідуальної компактної автоматичної вогнепальної зброї", - пишуть спеціалісти.

Зараз ви читаєте новину «Показали український варіант штурмової гвинтівки М16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути