четвер, 30 березня 2023 19:41

Показали своє справжнє обличчя – Подоляк про ситуацію з Києво-Печерською лаврою

Показали своє справжнє обличчя – Подоляк про ситуацію з Києво-Печерською лаврою
Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк наголосив, що рішення щодо лаври законне. Фото: eastnews.ua

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк сказав, що в історії з Києво-Печерською лаврою Російська церква в Україні показала своє справжнє обличчя.

Їхні заяви про відхід від РФ та підтримку України виявились фікцією, сказав він "24 каналу".

"Росія розуміє, що це ще один фронт, який можна відкрити. Знову ж таки періодично його відкривали. В Україні прагнули розхитати внутрішню ситуацію коштом того, що дивіться виганяють попів, їх треба захищати, це ж наше право тут обрядові свої дії робити", – вказав Подоляк.

Він закликав звернути увагу на те, що сьогодні в прямому ефірі говорять віряни, які начебто прийшли захищати Києво-Печерську лавру. Вони ненавидять Україну та українську державність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Увірвався терпець": прихильники РПЦ сплять на карематах в лаврі

Рішення держави абсолютно законне. Лавру потрібно звільнити.

"Ще раз наголошу: це дуже добре, що вони проявили своє обличчя саме сьогодні під час війни, щоб ми не втрачали пильність і довели до кінця роботу зі створення єдиної помісної церкви в Україні, в якій не буде сліду російської ідеології як такої", – зазначив радник.

На думку Подоляка, державі потрібно жорсткіше реагувати на кримінальні дії стосовно священників, які зберігають російську пропагандистську літературу і спілкуються з російськими кураторам.

Так звана УПЦ МП 29 березня так і не вибралась із Києво-Печерської лаври. Хоча саме напередодні закінчився термін дії договору оренди храмів. А вранці четверга, 30 березня, священники РПЦ в Україні продовжили служіння та мітинги в лаврі. Вони не пустили до приміщень міністерську комісія, яка має приймати майно лаври.

Суперечки на території Лаври ледь не переросли у сутички. Зокрема, митрополит так званої УПЦ МП Павло штовхнув журналістку, інших погрожували "бити палицями", а знімальній групі Суспільного пошкодили камеру.

Зараз ви читаєте новину «Показали своє справжнє обличчя – Подоляк про ситуацію з Києво-Печерською лаврою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути