субота, 13 липня 2013 15:32

Зловлених на хабарі міліціонерів з Тернополя відпустили на волю

Високопосадовців УМВС та податкової міліції, яких на початку місяця зловили на хабарі в Тернополі, випустили з під варти. Суд визначив кожному з них розмір застави – 300 тисяч гривень. Затримані внесли повну суму в той же день.

Двох правоохоронців затримали наприкінці робочого дня другого липня. Спочатку біля центрального храму міста бійці СБУ в цивільному витягнули з "Тойоти" начальника одного з відділів податкової міліції Віталія Ясінського.

Автор: Фото: Андрій Янович
 

В сусідньому кафе затримали Івана Гуску – він керував відділом в управлінні по боротьбі з економічною злочинністю міліції. Пізніше затримали третього міліціонера – він працював в райцентрі, де мав бізнес підприємець, в якого й вимагали хабар. Бізнесмена настрашили позаплановою перевіркою податкової і просили за її припинення 40 тисяч гривень.

"Напевне, за цією командою міліціонерів СБУ слідкувала з півроку. Можливо, навіть мали санкцію на прослуховування телефонів. Як тільки найшли заявника, з якого вимагали гроші, провели затримання „на гарячому". Є всі підстави, щоб посадити. Та й фігуранти справи, що з податкової, що з обласної міліції, відомі на Тернопільщині з негативної сторони. Але я майже впевнений, що зараз прокуратура почне „гасити" ситуацію. При потребі знайдуть пом?якшуючі обставини, недоліки в документуванні. Є наступна інстанція – суд. Хороший адвокат, зв?язки і відповідна сума – визнають винними, але дадуть умовно", ? прокоментував цю подію Gazeta.ua відставний офіцер СБУ, голова комісії з питань законності та правопорядку Тернопільської міськради Богдан Попадин.

Більшість гучних хабарників, яких за останні роки викривали на Тернопіллі, зараз перебувають на волі.

Так, 15 січня 2011 року на хабарі в 280 тисяч гривень зловили на гарячому голову Борщівської райдержадміністрації Івана Чепесюка. Він брав їх за виділення земельної ділянки. Чиновнику присудили 9 років позбавлення волі, повідомив прокурор Тернопільської області Геннадій Мовчан. Однак, наразі Чепесюк на волі, бо подав апеляцію, а перед тим його випустили під заставу в 60 тисяч гривень. Застава майже в п?ять разів менше від суми хабаря, на якому його затримали.

Так само на волі колишній начальник податкової міліції області Андрій Ковтонюк. Його зловили 20 квітня минулого року з хабарем в 800 тисяч гривень. За них обіцяв не порушувати проти підприємства справу про ухилення від податків. Поки триває розгляд справи в суді, Ковтонюк випущений під заставу. Її суму не називають.

Зараз ви читаєте новину «Зловлених на хабарі міліціонерів з Тернополя відпустили на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути