неділя, 29 грудня 2019 01:26

"Погрожує і залякує". Родичі Небесної сотні вимагають покарати Портнова

"Погрожує і залякує". Родичі Небесної сотні вимагають покарати Портнова
Родичі Небесної сотні заявили про погрози з боку Портнова. Фото: УНІАН

Родичі Небесної сотні обурені бездіяльністю правоохоронців та відсутністю реакції на погрози та залякування учасників Революції Гідності з боку заступника глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова. Він закликав "продовжити комплексну роботу по дегероїзації та деміфологізації злочинців, перетворених у героїв" та "покарати непокаране зло".

"Ми, рідні Героїв Небесної Сотні обурені бездіяльністю правоохоронних органів, які не проявляють жодної реакції на дії, що містять ознаки кримінальних злочинів - погрози, залякування учасників Революції Гідності - з боку представників режиму Януковича.", повідомляє ГО "Родини Небесної сотні" у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти забарикадували виїзд із Лук'янівського СІЗО

Родичі загиблих пропонують включили в списки на обмін саме його, а не ексберкутівців, підозрюваних у масових розстрілах на Майдані.

"Вимагаємо негайної правової реакції на погрози і антидержавну діяльність Портнова. Замість беркутів обміняти Портнова на полонених громадян України яких утримує країна агресор - Росія", – йдеться в дописі.

Із 27 грудня Київський апеляційний суд розглядав апеляції на продовження запобіжних заходів 5 ексберкутівцям, яких звинувачують у розстрілах під час Майдану в 2014 році.

Олега Янішевського, Павла Аброськіна та Сергія Зінченка, які перебувають у СІЗО, а також Олександра Маринченка та Сергія Тамтуру, які перебувають під домашнім арештом мають передати для обміну полонених самопроголошеним "ДНР" та "ЛНР", що запланований на завтра 29 грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Погрожує і залякує". Родичі Небесної сотні вимагають покарати Портнова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути