понеділок, 18 грудня 2017 16:04

Погода на Новий рік: синоптики розповіли подробиці

Погода на Новий рік: синоптики розповіли подробиці
Погода на Новий рік 2018 буде морозною переважно по всій Україні Фото: Подробности

Погода на Новий рік 2018 буде морозною переважно по всій Україні.

Зарубіжні кліматологи пророкують Землі "зиму століття", у зв'язку зі зниженням сонячної активності і появою холодної течії в тропічних зонах Тихого океану. Аномально холодна зима 2017-2018 повинна початися зниженням температури на початку грудня. За прогнозами, холоди триватимуть до самого квітня. Цей факт вже доводять снігопади і сильне похолодання в Європі, пише styler.

Але не всі українські метеорологи згодні з думкою західних колег. На Новий рік 2018 погода обіцяє чарівну зимову казку з морозом і снігом в Києві. Такі дані містяться в довгостроковому прогнозі на Gismeteo. А ось на порталах Meteo.ua, Meteoprog прогноз для столиці дещо відрізняється: в перші дні нового року очікується плюсова температура та дощ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що подарувати на Миколая: 5 книг для хлопчиків

В Українському науково-дослідному метеорологічному інституті, повідомили, що погода на Новий рік 2018 буде морозною. У ніч з 31 грудня на 1 січня в Києві буде від -2°С до -4°С. Можливий мокрий сніг. Близько -5°С у новорічну ніч буде в північній і східній частині України, а на півдні температура коливатиметься в межах 0°С.

Завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів УкрГМІ Вазіра Мартазінова на прес-конференції УНІАН також зазначила, що в Карпатах на новорічні свята сніг буде нестійким, це пов'язано з перепадами температур. Середній температурний показник у новорічні свята в західній частині країни складе -4ºС.

Народний синоптик Леонід Горбань в своєму прогнозі на зиму 2017-2018 також говорить про сильні холоди і температуру до -30ºС. На його думку, на нас чекає справжня сувора зимова погода. Новий рік 2018, згідно з прогнозом, розпочнеться з морозу до -6°С, а в різдвяні дні температура може опуститися до -13ºС. Глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда, навпаки, повідомив, що передумов для сильних холодів цієї зими немає. Спостереження метеорологів за останні кілька років не віщують дуже низьких температур.

В Україні продають 60% нелегальної червоної ікри. Асоціація рибалок України розповіла як вибрати якісну ікру до новорічного столу.

Зараз ви читаєте новину «Погода на Новий рік: синоптики розповіли подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути