понеділок, 24 вересня 2007 12:12

Підліток пролетів 1300 км у крилі літака і залишився живий (ФОТО)

Своєю появою на льотному полі внуковського аеропорту школяр із глухого пермського села приголомшив навіть найдосвідченіших співробітників – 15-річний хлопчак буквально вивалився на асфальт із крила "Боїнгу-737".

Незвичайний пасажир ледь тримався на ногах і, зробивши кілька кроків по твердій землі, впав без сил.

Хлопчикові негайно викликали "швидку допомогу". На жах прибулих медиків, ноги й руки Андрія були сильно обморожені й до такої міри набрякли, що лікарі не відразу змогли зняти з нього куртку і взуття.

"Це не жарт. Адже підліток знаходився в крилі літака на висоті 10 000 метрів при низькій температурі понад дві години. А коли під час приземлення літак випустив шасі, то температура опустилася до мінус 50 градусів. Навіть за такий відносно невеликий проміжок часу посадки організм дитини міг не витримати, – розповідає один із лікарів. – Те, що підліток взагалі залишився живий, вже справжнє диво. Повірте, тих, хто працює в "швидкій допомозі", шокувати практично неможливо. Андрію це вдалося"


Приводом для безпрецедентного в історії російської авіації перельоту стала побутова сварка. Останніми тижнями Андрій часто лаявся зі своєю мамою через тата-п"яницю. У конфлікті батька й сина мати стала на бік чоловіка, всіляко виправдовуючи його запої.

Минулої п"ятниці Андрій сказав матері, що поїде погостювати до бабусі в село Частії, яке знаходиться в п"яти кілометрах від їх рідного села Примор"я. Насправді Андрій задумав здійснити втечу, щоб назавжди виїхати до Москви. Столиця уявлялася великим і гостинним містом, де йому обов"язково знайдеться теплий куток.

Повечерявши у бабусі, Андрій сказав, що піде на день народження друга і ночувати не прийшов. Катерина Іванівна подумала, що він поїхав додому, а вдома думали, що він у бабці. Від села бабусі Андрій на попутках дістався до Пермі, а це майже 220 кілометрів.

Яким чином підліткові вдалося непоміченим забратись у крило авіалайнера, донині неясно. Проте саме там він провів без малого дві години перельоту при температурі мінус 50 градусів.

"У крилі "боїнгу" є так звана гондола, – розповіли фахівці. – Це невелика ніша, в яку ховаються шасі під час польоту. Хлопчик цілком міг там вміститися, згорнувшись калачиком."


Зараз Андрій продовжує лікування в одній з московських клінік. На другий день перебування в лікарні йому стало краще і його перевели з реанімації у звичайне хірургічне відділення, повідомляє Твій День.

Зараз ви читаєте новину «Підліток пролетів 1300 км у крилі літака і залишився живий (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути