Ексклюзиви
пʼятниця, 14 жовтня 2022 17:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк розповів про ядерну загрозу з боку Росії

Подоляк розповів про ядерну загрозу з боку Росії
Росія отримає серйозну відповідь, якщо застосує ядерну зброю. Фото: eastnews.ua

Російська влада розуміє, що у випадку ядерної загрози отримає належну відповідь від світу.

НАТО стежить, що відбувається з російською ядерною зброєю. Про це сказав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Bild.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО анонсували проведення ядерних військових навчань – Білий дім

"НАТО категорично попереджає Росію, що якщо буде навіть спроба застосувати ядерну зброю, то буде відповідь. Сьогодні Росія поступово зменшує свої риторичні погрози ядерною зброєю. Є протокол, за яким діють ядерні держави", – сказав він.

Подоляк звернув увагу, що світ уже багато робить для ядерного стримування Росії. Він наголосив, що Росія вторглася в Україну зі звичайною зброєю. Наші війська перейшли у контрнаступ і відкинули російську армію також за допомогою звичайної зброї.

"Росія каже: "Якщо Україна не дозволить нам залишити території, на які ми вторглися і які не можемо утримати звичайним озброєнням, ми застосовуватимемо ядерну зброю". Ось як ядерна держава загрожує неядерній державі. Якщо Росію не зупинити зараз, інші країни відмовляться від Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, оскільки будь-яка війна проти ядерної держави призведе до втрат. Ці країни намагатимуться знайти компоненти ядерної зброї на чорному ринку чи деінде. Росія не лише загрожує Україні, вона ламає ключовий елемент глобальної безпеки", – наголосив радник.

Саме тому світові політики жорстко реагують на ядерний шантаж РФ.

Подоляк сподівається, що Росія все ж не застосовуватиме ядерну зброю, зокрема й тактичну.

"Сьогодні ми бачимо різке зниження ядерної загрози в російській риториці – якщо ігнорувати пропагандистів і казати про офіційних осіб. Ми спостерігаємо різке зниження ядерної загрози, і це доволі хороший знак. Росія визнала, що може вести війну звичайним озброєнням, але будь-яка спроба застосувати ядерну зброю призведе до негайної відповіді", – вказав він.

У НАТО раніше зазначили, що застосування РФ ядерної зброї в Україні стане "червоною лінією". За цим настане неядерна, але дуже потужна відповідь по Росії.

Сполучені Штати Америки на тлі російських ядерних загроз Україні та світу заявили, що готові захищати "кожен дюйм" території Північноатлантичного альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк розповів про ядерну загрозу з боку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути