вівторок, 02 серпня 2011 16:10

Майже півсотні кабанів загинули на узбережжі Франції
7

Фото: Фото: Reuters

Маси водоростей, які стали причиною смерті майже півсотні кабанів, розчистили вздовж французького узбережжя в Сен-Мішель-ан-Грев у північній Бретані.

Загадкова смерть 36 кабанів на північно-західному узбережжі Франції збила з пантелику владу. Але пізніше тести показали, що причиною цьому стали водорослі, які гниють при високій температурі повітря на пляжі.

Екологи підтвердили, що токсичні водорості, які мають неприємний запах сірководню, отруїли тварин у Бретані. До того ж, ці водорості вбивають і інших тварин: від риб до ссавців.

Як відзначають біологи, водорості створюють неймовірно токсичний газ (за негативним впливом на організм він може зрівнятися хіба з ціанідами). Він має запах тухлого яйця, а при потраплянні в легені за лічені хвилини може вбити й тварину, й людину.

Також екологи зазначають, що нітрати, які інтенсивно використовуються в сільському господарстві, постійно забруднюють річки. Останнє й стало причиною збільшення кількості водоростей вздовж узбережжя Франції.

Як повідомляє Daily Mail, за останні десять років французький уряд постійно ігнорував петиції місцевих рад з утилізації відходів з агроферми. Замість цього він відправляв найманих робітників прибирати береги від водоростей, що може зрівнятися лише з сізіфовою працею, тому що рослини знову з'являються через деякий час.

Зараз місцева влада робить усе можливе, щоб очистити узбережжя від гнилої підводної рослинності, однак це не допомагає збільшити кількість  туристів, яких щороку було набагато більше.

Зараз ви читаєте новину «Майже півсотні кабанів загинули на узбережжі Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути