Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2020 16:25

Майже половина українців підтримують протести в Білорусі

45,3% українців підтримують учасників масових протестів у Білорусі, 31,3% респондентів згодні з політикою самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Якщо на заході та в центрі більше тих, хто на боці протестувальників, то на півдні і сході України більшість висловилася у підтримку Лукашенка. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Автор: kiis.com.ua
 

Дослідження проходило з 12 до 16 вересня. Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитали 2 тис. респондентів від 18 років і старше по всій території України, окрім окупованих Росією територій.

Статистична похибка вибірки, з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1, не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% - для показників близьких до 25%, 1,4% - для показників близьких до 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для українців важливіша чесність кандидатів, аніж досвід - опитування

30% громадян не знають про представників партії, за яку хотіли б проголосувати на місцевих виборах у своєму населеному пункті.

Ще 24% досі не визначилися з кандидатом, про це повідомляють у дослідженні Фонду Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва.

Зараз ви читаєте новину «Майже половина українців підтримують протести в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути