понеділок, 28 вересня 2009 12:37

Почався найбільший фестиваль анімації в Україні "Крок"

Почався найбільший фестиваль анімації в Україні "Крок"

В понеділок, 28 вересня, стартує ХVI Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів "Крок-2009", місцем проведення якого стане теплохід "Зірка Дніпра". Учасники та гості фестивалю попливуть за маршрутом Київ - Запоріжжя - Херсон - Севастополь - Одеса, в останньому місті зійдуть на берег 7 жовтня.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, цього року з 823 фільмів селекційна комісія відібрала для конкурсного показу 93 фільми, для інформаційної програми 30 стрічок. У офіційній програмі фестивалю будуть представлені роботи з 36 країн світу.

За підсумками перегляду журі присуджує наступні призи: Гран-прі фестивалю за кращий фільм у конкурсній програмі (грошова премія $5 тис.), спеціальні призи журі, приз за кращий фільм в кожній категорії; дипломи фестивалю. Спільним рішенням журі та Оргкомітету фестивалю присуджується особливий приз імені Олександра Татарського "Пластилінова ворона" - "За вищий пілотаж".

Кінофестиваль "Крок" проводиться на паритетних началах двома країнами - Україною та Росією, і проходить по черзі цих країнах. Президенти фестивалю - Давид Черкаський від України і Едуард Назаров від Росії.

Фестиваль є майданчиком для перегляду кращих творів світової анімації за останні два роки. Він покликаний сприяти обміну творчим досвідом, пошукам нових ідей, стилів, технологій, інтеграції вітчизняної анімації в світовий кінопроцес.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Почався найбільший фестиваль анімації в Україні "Крок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути