Ексклюзиви
вівторок, 17 січня 2012 20:04

Побитий на стадіоні: Бандера і Шухевич - кати і військові злочинці

Сьогодні в Печерському суді слухали справу про побиття 7 серпня 2011 року 45-річного Андрія Саламатова, працівника стадіону "Динамо". Під час матчу з львівськими "Карпатами" він намагався зняти з трибуни банер з портретом Шухевича. Його побили футбольні фани.

Справу веде суддя Родіон Кірєєв, відомий тим, що засудив на сім років ув'язнення лідера БЮТ Юлію Тимошенко.

Звинувачують киянина 28-річного Андрія Коренівського в хуліганстві, вчиненому групою осіб. Він раніше заперечував, що когось бив. Пояснив, що хвилювався, був у збудженому стані, тому забув. Потім багато разів передивився відео, там побачив, що б'є Саламатова ногою по нозі.

"Я повністю визнаю себе винним, - говорить російською. - Розкаююсь. Якби знав, шо так трапиться, ніколи так не вчинив. Це було неправильно".

"Я не вижу, чтобы он расскаялся, - каже Саламатов. Його підтримують на суді троє знайомих. - Мне угрожают Вконтакте, уже и до "Одноклассников" дошли. Одно хамство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вболівальника "Динамо" можуть посадити на 4 роки

Фанат "Динамо" пояснює: у той день хотів втрутитись, аби уникнути конфлікту між футбольними вболівальниками. Тому підійшов до Саламатова. Каже, що ніяких розпізнавальних знаків на ньому не було. Не знав, що б'є працівника стадіону. Після того, як вдарив, пішов.

Саламатов - член Партії Регіонів. Просить Кірєєва не зачитувати його адресу.

"Это надо чтобы все знали? Еще националисты приедут, - пояснює судді. - Працюю водієм начальника охорони. У той день чергував на матчі, за це отримав 70 гривень, є відомість. Всі документи є в справі. Тоді був без накидки. Вболівальники разом з Коренівським виконують роль фанатів. А насправді останні три роки підробляють гроші. То вони пенсіонера у Львові побили, то на 9 травня влаштовували провокації. Всі знали, що в цей день  теж щось станеться, буде провокація. Бо арештували Юлію Тимошенко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фана "Динамо", який нібито бив Саламатова, допитували 12 годин

Уточнює, що вказівку зірвати банер від керівництва не отримував. За правилами поведінки під час футбольних матчів заборонена політична продукція.

"Вчинив як громадянин, бо це образа всього мого народу. Бандера і Шухевич - кати та військові злочинці. Все життя прожив на Україні, і так мене вчили. Знав, на що йшов. Але не думав, що фанати прорвуться через стюартів", - зазначив Саламатов.

- З якою метою ви повисли на банері? Саме повисли, бо ваші ноги знаходились в декількох десятках сантиметрів від підлоги? - питає захисник Коренівського Сидір Кізін.

- Бо Бандера і Шухевич фігури політичні, - каже потерпілий.

- Вони є керівниками партій? - уточнює адвокат.

Кірєєв просить по іншому поставити питання. Він говорить в ніс, трохи простив. Під мантією видно яскраво-червону краватку і рожеву сорочку.

- Чи була символіка політичних партій на банері?

- Так. Ближче до свастики, тризуб здається.

- Чи відомо вам, що тризуб є головним елементом Державного гербу?

- Я мав на увазі символ громадських організацій "Патріот України" та "Тризуб".

Під час судової перерви мати Андрія Коренівського просить Саламатова не політизувати справу, а вирішити питання миром.

- Он мне угрожал, что достанет, - відповідає потерпілий.

- Сину теж погрожують в соціальних мережах. Я читала, розплакалась. Але це не він. У вас є діти? Уявіть, як мені це пережити.

- Есть, - каже. - Но от меня уже ничего не зависит.

- Как это не политизировать? Если дело ведет Киреев, оно уже заполитизировано, - втручається в розмову знайома Саламатова.

Засідання закінчилось близько 18:00. 31 січня будуть слухати свідків.

Зараз ви читаєте новину «Побитий на стадіоні: Бандера і Шухевич - кати і військові злочинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути