вівторок, 06 листопада 2007 11:40

По Україні оголосили штормове попередження

Гідрометеорологічний центр України передав на сьогодні штормове попередження для всіх областей, оскільки до України прийшло арктичне повітря з Гренландії. Вже напередодні в північних і деяких центральних областях випав перший сніг.

"Український Гідрометцентр вже оголосив штормове попередження - на дорогах очікується ожеледь, і водіям потрібно бути обережними. Надалі теж місцями пройде фаза змішаних опадів: з переходом дощу у сніг і снігу в дощ", - сказала синоптик Державної гідрометеослужби Наталія Васильченко.

До кінця тижня трохи потепліє, але ненадовго. Надалі буде сухо і холодно.

На автодорогах, як стверджують в департаменті ДАІ МВС України, ситуація поки що не змінилася - кількість ДТП зростає за любої погоди. "Ми рекомендуємо врахувати абсолютно всі чинники, які можуть бути підвищеним ризиком для водіїв, які пов"язані з незадовільними зимовими погодними умовами. Зокрема, закликаємо водіїв змінити шини на транспортних засобах на зимові, а також враховувати всі нюанси, пов"язані з особливістю управління транспортним засобом на мокрій дорозі або на слизькій дорозі", - сказав начальник прес-служби ДАІ МВС України Геннадій Гребньов.

Він також закликав недосвідчених водіїв утримуватися від поїздок. "Існує статистика щодо ДТП: від 20 до 30% здійснюють водії, які мають стаж управління транспортним засобом 1-2 роки", - сказав він, повідомляють Подробиці.

Зараз ви читаєте новину «По Україні оголосили штормове попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути