Ексклюзиви
середа, 05 березня 2008 10:31

За підсумками російських виборів опозиція влаштує трибунал

Російські опозиційні партії готуються провести в квітні "громадський трибунал" у зв"язку з порушеннями виборчого законодавства в країні. У заході, як відзначає видання, візьмуть участь представники КПРФ, СПС і "Яблука".

Ініціатива належить асоціації "Голос", яка об"єднує громадські організації, що займаються захистом прав виборців. За словами юриста КПРФ Вадима Соловйова, "трибунал" проходитиме у формі громадських слухань. Протягом кількох днів будуть проведені засідання по різних видах порушень виборчого законодавства: зокрема, щодо неоднакового доступу до ЗМІ і фальсифікацій результатів голосування.

Цей захід стане свого роду підготовкою до позову до Верховного суду, в якому опозиціонери мають намір оскаржити підсумки виборів у Держдуму 2007 року. На "трибуналі", за словами адвоката СПС Вадима Прохорова, будуть узагальнені матеріали про порушення, що їх має в своєму розпорядженні опозиція. Чи будуть учасники "трибуналу" обговорювати підсумки недавніх виборів президента РФ, видання не уточнює.

Позов про скасування результатів виборів у Держдуму опозиціонери планують направити до Верховного суду літом 2008 року.

Нагадаємо, що за результатами виборів, що пройшли на початку грудня 2007 року, в нижню палату парламенту пройшли "Єдина Росія", КПРФ, ЛДПР і "Справедлива Росія". СПС, "Яблуко" та ряд інших партій, що брали участь у виборах, в Думу не потрапили, повідомляє "Коммерсант".
Зараз ви читаєте новину «За підсумками російських виборів опозиція влаштує трибунал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути