Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 10:17

Пляжі Криму, забруднені нафтопродуктами, не будуть відкриті

Пляжі Криму, забруднені нафтопродуктами, не будуть відкриті
Не будуть відкриті кримські пляжі, на яких СЕС виявить забруднення нафтопродуктами через наслідки аварії танкерів в Керченській протоці, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

За словами завідувачки відділом екології і здоров"я Центральної санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров"я Тетяни Рахімової, "такі пляжі просто не будуть відкриті".

Вона повідомила, що офіційно пляжі України, зокрема Криму, почнуть відкриватися в перших числах червня. Наразі вони проходять перевірки і отримують дозволи на роботу.

Також Рахімова заявила, що "стан води постійно контролюється" і додала, що на кожному пляжі, що діє, раз в два тижні проводиться планова перевірка якості води і, у разі виявлення перевищення норм змісту будь-яких речовин або збудників хвороб, пляж негайно закривається, а ще через тиждень проводиться повторна перевірка, після якої ухвалюється рішення про можливість відновлення його роботи.

Проте Рахімова також зазначила, що неорганізовані, так звані "дикі" пляжі ніким не перевіряються.

"Неможливо перевіряти кожні два метри берега - навіть якщо б у нас був мільйон співробітників, нам не вистачило б на це людей", - пояснила вона.

Також стало відомо, що Кримські СЕС не виявили випадків забруднення дитячих оздоровчих установ пов"язаних з аварією танкерів в Керченській протоці.

Завідувачка відділом гігієни дітей і підлітків Центральної санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров"я Тетяна Сомова повідомила, що подібних скарг від співробітників кримських СЕС не поступало.

За її словами, в рамках підготовки до оздоровчого сезону цього року санепідслужби Криму провели 517 перевірок, зокрема 11 - комплексних, за участю представників місцевих і центральних органів влади Автономної республіки Крим.

Вона також зазначила, що "видано 10 ухвал про тимчасове припинення експлуатації дитячих установ через те, що багато років не вирішується питання про будівництво місцевих очисних споруд".

Сомова підкреслила, що якщо місцеві органи влади не виділять необхідні кошти найближчим часом, то ці 10 таборів залишаться закритими так само, як і в попередні роки.

Всього, за даними Центральної СЕС, в Криму працює 562 дитячих оздоровчих установи, зокрема 72 заміських табори, 14 таборів праці і відпочинку, 58 спортивно-оздоровчих таборів, інші - міські пришкільні табори.

За словами Сомової, тільки 112 з них мають доступ до морських пляжів, зокрема 63 - заміських, 34 - спортивно-оздоровчих і 15 міських дитячих таборів і що стан цих пляжів постійно контролюється.

Центральним водопостачанням забезпечені 552 (98,2%) кримських дитячих оздоровчих установи, а централізованою каналізацією - 391 (69,6%).

Нагадаємо, 11 листопада 2007 року шторм призвів до корабельних аварій в Азовському і Чорному морях. Зокрема, з російського танкера "Волгонефть-139" в море вилилося більше 2 тисяч тонн мазуту. Крім того, в море з затонулих суховантажів потрапила сірка. Екологи назвали наслідки шторму катастрофічними, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Пляжі Криму, забруднені нафтопродуктами, не будуть відкриті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути