четвер, 04 жовтня 2007 20:30

Площу в Римі назвали ім"ям Ганни Політковської

Невелика площа на території римської вілли Памфілі в четвер була названа ім"ям убитої рік тому російської журналістки Ганни Політковської.

"Ганна Політковська була дуже сміливою жінкою і справжньою журналісткою. Вона завжди була на стороні слабких і пригноблюваних. Вона завжди була в гущавині подій, а не спостерігала за ними з боку", - сказав мер Риму Вальтер Вельтроні, виступаючи на церемонії відкриття пам"ятного знаку з ім"ям журналістки. Вельтроні відзначив, що в Італії ніколи не припиняли говорити про Політковськой. "Ми зібралися тут, щоб увічнити її ім"я в нашому місті. Те, що ми зараз робимо, диктує нам серце. Ми ніколи не повинні забувати її цивільну позицію, її боротьбу за правду і свободу", - сказав він.

На церемонії присутні дочка журналістки Вера, представники російського посольства, і співробітниця "Нової газети", в якій працювала Політковська, Зоя Ерошок.

Кореспондент "Нової газети" Ганна Політковськая була застрелена в під"їзді свого будинку в центрі Москви 7 жовтня 2006 року. РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Площу в Римі назвали ім"ям Ганни Політковської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути