четвер, 18 серпня 2011 17:29

Пластична операція врятувала собаку від сліпоти

Пластична операція врятувала собаку від сліпоти

Псові, що страждав рідкісною офтальмологічною недугою - заворотом повік - зробили пластичну операцію, яка врятувала його від сліпоти. Господарі собаки на прізвисько Джуніор, жителі англійського графства Північний Йоркшир, Деніз і Девід Смарт, заплатили за процедуру вісім тисяч фунтів (більше дев'яти тисяч євро), пише місцеве видання The York Press.

Як розповіли власники Джуніора, вони стали помічати, що аномальне становище повік завдавало псу багато незручностей, ще в той час, коли він був молодим. За словами Смартів, було помітно, що тварина відчуває біль, але довгий час йому допомогти не могли. Коли бладхаунда відвели до ветеринара, він вирішив зістригти собаці вії, щоб при завороті повік усередину, волоски не заважали очам пса, однак особливих результатів процедура не дала.

У результаті господарі Джуніора відшукали фахівця, який погодився провести собаці пластичну операцію з видалення надлишків шкіри на його морді. Ветеринар зізнався, що раніше не робив подібних операцій таким великим собакам, як бладхаунди, і назвав проведену процедуру найскладнішою у своєму житті. Операцію Джуніору робили протягом трьох годин.

Зараз пес повністю відновився і тепер, як стверджують його господарі, відчуває себе набагато краще. Смарт розповіли, що Джуніор став менш агресивним, ніж був до операції і, хоча він як і раніше дещо нервовий, усе ж веде себе спокійніше.

Не так давно операцію з підтяжки морди зробили австралійському поросяті на прізвисько Борис. У свині, як і у пса Джуніора, виникли труднощі із зором. Але коли причиною виникнення загрози сліпоти в собаки стало офтальмологічне захворювання, то в Бориса проблеми із зором з'явились через зайву вагу - складки жиру наповзали йому на очі. Кнура прооперували в березні.

Зараз ви читаєте новину «Пластична операція врятувала собаку від сліпоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути