пʼятниця, 19 січня 2018 07:35

"План Путіна спрацював" - військовий експерт проаналізував закон про деокупацію

"План Путіна спрацював" - військовий експерт проаналізував закон про деокупацію
Росії закон про деокупацію нічим не загрожує. Фото: Ukr.Life

Росії закон про деокупацію нічим не загрожує. Хоч є маніпуляції, що РФ визнано окупантом. Ми визнаємо території окупованими, але не називаємо самого окупанта. План Росії спрацював.

Про це розповів Дмитро Снєгирьов, військовий експерт. Як передає "24 Канал", він наголошує: "Росію окупантом називають у преамбулі, яка не має юридичної сили. До того ж, ми закликаємо до того, що Росія має нести все фінансово-економічне навантаження щодо окупованих територій – оплату комунальних послуг, соціальні нарахування. Але західні партнери і уряд України говорять про те, що ми повинні платити пенсії мешканцям ОРДЛО. Тільки риторика і гучні політичні заяви. І Росія це добре розуміє".

Снєгирьов вважає, що в ухваленому законі спрацював план Росії щодо розділення Криму і Донбасу (законом врегульовується питання реінтеграції окупованої частини Донбасу). Окрім того, переконаний експерт, закон не сприятиме вирішенню питання з введенням місії ООН на Донбас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Європа втомилась від санкцій" - експерт зробив невтішний прогноз щодо війни на Донбасі

І пояснює: "Процес щодо миротворців штучно затягуватиметься. А можливість введення місії ООН і врегулювання конфлікту використовуватиметься в якості виборчих гасел на президентській і парламентській кампаніях в Україні. Будуть зустрічі у форматі Волкер-Сурков, перемовини, політичні баталії, але питання місії відсунеться ближче до наступної зими".

У прийнятому депутатами Верховної Ради "Законі про реінтеграцію" відмовилися від терміну АТО.
Військову операцію на Донбасі на законодавчому рівні назвали "заходами із забезпечення національної безпеки і оборони,стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях". Таким чином Україна офіційно визнала Російську Федерацію країною-агресором.

Зараз ви читаєте новину «"План Путіна спрацював" - військовий експерт проаналізував закон про деокупацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути