Ексклюзиви
понеділок, 12 вересня 2022 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: ЗСУ "підсмажили" ворога на Херсонщині

Південний фронт: ЗСУ "підсмажили" ворога на Херсонщині
На Херсонському напрямку так звана 810-та окрема бригада морської піхоти ворога втратила 85% особового складу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Нововознесенське, Біла Криниця, Осокорівка, Велике Артакове, Сухий Ставок, Костромка, Партизанське, Безіменне, Благодатівка, Іванівка, Зарічне, Білогірка та Мирне.

Після вдалих дій, проведених Силами оборони на Херсонському напрямку, ворог зазнав значних втрат у живій силі, повідомили вранці 12 вересня у Генеральному штабі Збройних сил України.

"810-та окрема бригада морської піхоти, пунктом постійної дислокації якої є місто Севастополь, втратила майже 85% особового складу. У решти військовослужбовців вкрай низький морально-психологічний стан, вони масово відмовляються від повернення до зони ведення бойових дій", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині росіяни погрожують розстрілювати місцевих жителів – Генштаб

На інших напрямках противник здійснив обстріли військової та цивільної інфраструктури із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

– на Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли райони Пречистівки, Великих Новосілок, Богоявленки, Нескучного та Микільського;

– на Запорізькому напрямку – райони Новосілки, Времівки, Новополя, Новоандріївки, Полтавки, Гуляйполя та Залізничного.

Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Водночас авіація Сил оборони завдала вісім ударів: уражено взводний опорний пункт, шість районів зосередження живої сили і військової техніки противника, а також один зенітний ракетний комплекс. Знищено також безпілотник типу "Орлан-10", збито одну керовану ракету Х-59, чотири керовані ракети морського базування типу "Калібр" та п'ять керованих ракет повітряного базування типу Х-101. Втрати ворога в живій силі уточнюються.

"Ракетні війська та артилерія наземних угруповань військ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, вогневого ураження живої сили та бойової техніки, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника, а також з підтримки контрнаступальних дій наших військ", – звітує Генштаб.

Окупанти почали себе калічити, щоб не воювати з Україною. Залишки особового складу від так званого батальйону спеціального призначення "Хан" переведено до 9-го полку морської піхоти. Серед окупантів побільшало самоскалічень. Російське керівництво постійно шукає, де брати людей. Обіцяючи високе грошове утримання та соціальний пакет, намагаються вербувати відставних військових у Киргизстані.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: ЗСУ "підсмажили" ворога на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути