понеділок, 28 листопада 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: ЗСУ підсмажили росіян в Енергодарі та на Херсонщині

Південний фронт: ЗСУ підсмажили росіян в Енергодарі та на Херсонщині
За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах 10 населених пунктів на Донеччині. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Противник продовжує зазнавати значних втрат на фронті в Україні.

Підтверджено ураження об'єкту російських загарбників в районі населеного пункту Енергодар на Запоріжжі, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 28 листопада.

"26 листопада ЗСУ знищили шість одиниць військової техніки різного типу та поранили близько 30 військовослужбовців. В районах населених пунктів Пологи та Чернігівка Запорізької області в результаті дій Сил оборони отримали поранення близько 80 загарбників. Кількість загиблих окупантів уточнюється", – ідеться у повідомленні.

Зафіксували також близько 30 одиниць пошкодженої військової техніки противника на ремонті в населеному пункті Гола Пристань Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нікого не лякає: з'ясували, скільки мобілізованих РФ готова втратити в Україні

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Андріївка, Новобахмутівка, Опитне, Водяне, Первомайське, Невельське та Новомихайлівка Донецької області.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також один інший важливий військовий об'єкт ворога.

Російські окупанти сприймають перспективу українського контрнаступу через річку Дніпро у Херсонській області як серйозну загрозу.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував супутникові знімки укріплень ворога, вказавши на їхню вразливість. Набір оборонних укріплень армії РФ на Кінбурнській косі та навколо неї вказує на те, що загарбники не планують утримувати позиції там, якщо Збройні сили України почнуть контрнаступ на неї.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: ЗСУ підсмажили росіян в Енергодарі та на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути