Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2022 07:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: у Генштабі розповіли про останні події

Південний фронт: у Генштабі розповіли про останні події
Противник із танків, ствольної, та реактивної артилерії вів вогонь уздовж лінії зіткнення. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку основні зусилля російські окупанти зосереджують на утриманні займаних позицій.

Ворог на півдні вживає заходів із поповнення втрат, повідомили вранці 1 вересня в Генеральному штабі Збройних сил України. Противник намагається відновити логістичне забезпечення своїх військ.

"Із танків, ствольної, та реактивної артилерії окупанти вели вогонь уздовж лінії зіткнення. Обстріляли об'єкти цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Степова Долина, Новомиколаївка, Степове, Партизанське, Андріївка, Мирне, Прибузьке, Миколаївка, Зоря, Луч, Іванівка, Князівка. З метою ведення повітряної розвідки ворог активно застосовував безпілотники на цьому напрямку", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили дві сотні росіян та понтонний міст на Херсонщині

Корабельне угруповання противника продовжує зосереджувати зусилля на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

На Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли позиції ЗСУ із застосуванням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районі населеного пункту Золота Нива. Ворог завдав авіаційного удару у районі населеного пункту Мар'їнка. Вів наступальний бій поблизу Водяного, але успіху не мав.

"На Запорізькому напрямку агресор здійснював обстріли позицій захисників України із застосуванням ствольної та реактивної артилерії, танків у районах населених пунктів Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Новоданилівка, Новояковлівка, Дорожнянка, Зелене Поле, Чарівне, Білогір'я", – звітує Генштаб.

Активні бойові дії тривають на лінії фронту протяжністю 1300 км. Російські окупанти застосовують усі види озброєння, окрім зброї масового ураження. За 189 днів ЗСУ знищили 47,9 тис. російських окупантів, 4312 їхніх броньованих машин, 1974 танки, 204 гелікоптери і 234 літаки.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: у Генштабі розповіли про останні події». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути