Ексклюзиви
понеділок, 07 вересня 2009 11:37

Південна Корея звинуватила КНДР у повені

Південна Корея звинуватила КНДР у повені

Офіційний Сеул в понеділок заявив протест КНДР у зв"язку з скиданням води через дамбу на прикордонній річці Імджінган, яке було здійснене в неділю без попереднього оповіщення південнокорейської сторони. В результаті цього інциденту троє південнокорейських туристів загинули, ще троє пропали безвісти. Рятувальники вважають, що людей змило потоками води.

Відповідне послання було направлене гарячою лінією зв"язку, що недавно знов запрацювала між двома Кореями.

Уряд Південної Кореї висловив "співчуття" і зажадав у Пхеньяна роз"яснень, заявив прес-секретар Міністерства у справах об"єднання Чон Хе Сон. Офіційний Сеул знову закликав КНДР "заздалегідь сповіщати про підготовлювані скидання води".

Цей інцидент, як вважають експерти, може стати новим джерелом напруги в міжкорейських стосунках, які останнім часом стали потроху налагоджуватися.

Здійснювані КНДР без попередження скидання води через побудовані на річці Імджінган дамби часто приносять збиток рибальським фермам і прибережним угіддям в районі Йончхон "столичної" провінції Кангідо. Проте нинішнє ЧП стало першим, яке, спричинило людські жертви.

Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея звинуватила КНДР у повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути