субота, 22 серпня 2009 18:07

КНДР пішла на контакт з Південною Кореєю

КНДР пішла на контакт з Південною Кореєю

Члени делегації з КНДР, яка приїхала до Сеулу, щоб попрощатися з колишнім президентом Південної Кореї Кім Де Чжуном, попросили південнокорейську сторону організувати їм зустріч з нинішнім главою держави Лі Мен Баком.

Як розповіло урядове джерело агентства "Йонхап", північнокорейські делегати заявили, що бажання про зустріч з південнокорейським президентом йде від лідера КНДР Кім Чен Іра.

Прохання північнокорейців прозвучало під час зустрічі між представниками КНДР і Південної Кореї. Ці переговори стали першою офіційною зустріччю високопоставлених представників двох держав з листопада 2007 року.

Північнокорейську делегацію на переговорах представляє Кім Ян Гон, відповідальний за двосторонні відносини з південним сусідом. Делегацію Південної Кореї очолює глава міністерства з об"єднання Кореї Хен Ін Тек.

Раніше Ян Гон висловив надію на те, що візит північнокорейської делегації до Південної Кореї допоможе поліпшити відносини між Пхеньяном і Сеулом.

Делегація з КНДР прибула до Сеулу в п"ятницю, 21 серпня. Після прощання з колишнім президентом Кім Де Чжуном, який помер 18 серпня, північнокорейці залишать країну, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР пішла на контакт з Південною Кореєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути