Ексклюзиви
понеділок, 17 листопада 2008 20:43

Після звільнення з роботи чоловік застрелив трьох працедавців

В американському штаті Каліфорнія програміст розстріляв трьох своїх начальників одразу після звільнення. Кривава драма, побічно пов"язана зі світовою економічною кризою, сталася в знаменитій Силіконовій долині.

До теперішнього часу поліція вже затримала китайського емігранта-комп"ютерника з солідним стажем, який підозрюється в масовому вбивстві своїх колишніх працедавців, пише газета The Times із посиланням на шефа поліції округу Санта-Клара в Каліфорнії Стівена Лоджа.

47-річний багатодітний батько Цзінь Хуа Ву був досвідченим програмістом з 25-річним стажем. Одразу після скорочення він повернувся до себе в офіс і попросив аудієнції у свого начальства, щоб нібито обговорити деталі його теперішнього становища. Тоді ніхто ще не міг припустити, чим все закінчиться, оскільки зовні програміст був абсолютно спокійним і не видав своїх намірів.

Вже в ході розмови з начальством комп"ютерник витягнув із-за пазухи пістолет калібру 9 міліметрів і відкрив вогонь на знищення.

Згодом у поліції зізналися, що на Ву в них не було ніякого досьє. Злочинець також ніколи не страждав на психічні розлади.

Відразу після стрілянини можливий убивця вибіг на вулицю, сів у свій позашляховик сріблястого кольору й зник. Програміст навіть не погрожував убивством решті службовців компанії. Проте три його керівники померли на місці злочину.

Через добу поліція розшукала підозрюваного в містечку Маунтін-Вью (округ Санта-Клара в Каліфорнії).

Зазначимо, що кривавий злочин здійснено в так званій Силіконовій долині, де сконцентровані об"єкти електронної й комп"ютерної індустрії, що перетворили цю область Каліфорнії на зону високих технологій.

Підозрюваний Ву був начальником відділу тестування в компанії з 4-річною історією SiPort, яка займається розробкою й виробництвом комплектування для електронних пристроїв і цифрової техніки. Ця фірма базується в окрузі Санта-Клара, на захід від Сан-Хосе.

Жертвами холоднокровного вбивці, що помстився за своє звільнення, стали 56-річний генеральний директор Siport Сід Агравал, 47-річний віце-президент Брайан Пью і 67-річний начальник відділу кадрів Мерлін Льюїс.

За даними розслідування, Ву звільнили минулої п"ятниці вранці. А о четвертій годині дня програміст повернувся на роботу й попросив аудієнції у свого вже колишнього начальства, пояснює шеф поліції Стівен Лодж.

Китайський емігрант більше десяти років прожив разом із сім"єю в двоповерховому будинку з трьома спальнями на Емерсон-Лейн. Сусіди вірогідного програміста-вбивці розповідають про нього як про порядну людину, яка виховувала двох 6-річних близнят, а також хлопчика у віці до трьох років. "Ву - хороший і розумний хлопець з миролюбним характером", - говорить 47-річний сусід Джим Поллар, чиї діти гралися разом з нащадками підозрюваного в потрійному вбивстві.

Свідок додав, що Ву разом з дружиною були чудовою парою, яка щоразу влаштовувала справжнє свято з нагоди приїзду їхніх батьків із Китаю. Це відбувалося щорічно.

Сусід Ерік Джонсон додав, що Ву не був балакучим, але при цьому справляв враження доброзичливої людини.

Тим часом, поліції невідомо, щоб когось іще звільнили з компанії SiPort. Крім того, згідно з офіційним звітом, причиною для звільнення став невихід програміста на роботу.

Проте Джонсон зізнається, що жителі Силіконової долини вже охоплені тривогою у зв"язку з хвилею скорочень, що почалася. Прийдешні звільнення можуть залишити без роботи дуже багатьох, вважає він.

І справді, за останні декілька тижнів в індустрії комп"ютерних технологій намітився різкий спад розвитку. Через падіння попиту компанії вимушені скорочувати оберти, відмовлятися від низки замовлень, а також скорочувати персонал.

Деякі експерти вже порівнюють те, що відбувається, з кризою 2000 року, коли розорилися сотні компаній, що працювали у сфері надання інтернет-послуг. Тоді ж на вулицю було викинуто кожного п"ятого службовця Силіконової долини.

Днями компанія Bestbuy, яка є лідером роздрібних продажів електроніки, оголосила про своє важке становище за всю 42-річну історію існування. При цьому головний конкурент Bestbuy - компанія Circuit City - і зовсім опинилася на межі банкрутства.

А провідний виробник комп"ютерів Sun Microsystems оголосив про звільнення 6 тисяч службовців (18% усього штату), тобто практично кожного п"ятого свого працівника, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Після звільнення з роботи чоловік застрелив трьох працедавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути