субота, 14 червня 2014 10:38

Після того, як в Україну в'їхали російські танки, Обаму попросили посилити санкції проти РФ

Після того, як в Україну в'їхали російські танки, Обаму попросили посилити санкції проти РФ

Глава сенатського комітету з міжнародних справ демократ Роберт Менендес закликав президента США Барака Обаму розглянути можливість введення додаткових санкцій відносно Росії.

Сенатор вважає, що санкції по низці секторів російської економіки повинні бути застосовані у зв'язку з "ворожими і дестабілізуючими діями" Росії у конфлікті в Україні.

На його думку, російська влада продовжує "спонукати, підтримувати і комплектувати загони бойовиків всередині України, які атакують сили безпеки України".

Крім того, Менендес згадав повідомлення про те, що російські танки нібито перетнули кордон з Україною, що, як він зазначив, "вказує на значну ескалацію конфлікту і не може бути проігноровано міжнародним співтовариством".

"Я наполегливо закликаю адміністрацію використовувати наявні повноваження і ввести санкції проти осіб, які працюють у ряді секторів російської економіки, в таких як фінансовий, енергетичний, гірничо- і металообробний, інженерний і оборонний", - пише Менендес.

При цьому він пропонує запровадити санкції з так званим "пільговим періодом" для того, щоб американські компанії могли згорнути справи в Росії без шкоди для них.

Раніше США і ЄС вже ввели санкції проти окремих осіб та компаній з Росії у зв'язку з ситуацією в Україні й після приєднання Криму до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Після того, як в Україну в'їхали російські танки, Обаму попросили посилити санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути