Ексклюзиви
субота, 07 серпня 2010 13:20

Після чергової смерті столичні велосипедисти пікетували мерію (ФОТО)
5

Біля стін Київської міської державної адміністрації сьогодні велосипедисти провели акцію "Велонаїзд". Приводом до неї послужила смерть Івана Полякова, якого 2 серпня збили на мосту Патона.

"Якби велосипедні доріжки існували, цього можна було б уникнути", - сказали учасники акції.

Щороку, підкреслюють вони, на київських дорогах гине по кілька велосипедистів. Так, за останній рік сталося 2 випадки смерті та щонайменше 20 випадків наїздів на велосипедистів, у яких ті дістали травми.

У своїй заяві Асоціація велосипедистів Києва (АВК) зазначає, що у столиці не існує жодного кілометра таких доріжок і навіть не розпочато їхнє будівництво.

Демонстранти вимагали виконання вже до 1 жовтня будівельних робіт зі створення велосипедних доріжок на мостах Патона та Московському та до 1 червня 2011 року – будівництво перших 50 км таких доріжок у столиці. До 2012 року, стверджують вони, влада зобов"язувалася повністю виконати Програму по створенню велодоріжок до чемпіонату Європи з футболу. Це 168 км велошляхів у Києві.

"Київ – єдина європейська столиця, що не має велосипедних доріжок і навіть не розпочала їхнє будівництво, попри те, що популярність велосипедного транспорту у Європі стрімко зросла, а кількість самих велосипедів стає більшою від кількості автомобілів", - зазначили учасники акції.

У Києві налічується близько 15 тисяч осіб, які регулярно їздять на велосипедах. Після побудови мережі велодоріжок їх стане набагато більше.

"У 2008 році ми вже проводили подібні акції, і вони мали значний ефект, - розповів Дмитро Александров, виконувач обов"язків голови АВК. - Проте обіцянки КМДА не пішли далі руху паперів. До певного моменту ми сподівались, що це об"єктивні труднощі, адже нам пообіцяли, що все буде зроблено. Але, коли загинула чергова людина, у нас просто ввірвався терпець. Уся проектна документація готова, але КМДА чомусь досі не розпочинає робіт. Пояснюють то кризою, то нестачею фінансування, чим завгодно. Але ж це вже навіть просто соромно – не мати елементарної інфраструктури та дозволяти, щоб через це гинули люди.

Всього в акції взяло участь близько п"ятдесяти велосипедистів. Заступник голови КМДА Олександр Попов пообіцяв сьогодні зустрітися з мітингувальниками.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Після чергової смерті столичні велосипедисти пікетували мерію (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути