Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2011 08:28

Пірати застрелили ще одного члена екіпажу судна з українцем на борту

Пірати застрелили ще одного члена екіпажу судна з українцем на борту

Сомалійські пірати вбили ще одного члена екіпажу німецького суховантажу Beluga Nomination, який був захоплений 24 січня.

Як повідомила російська профспілка моряків, нині втрати серед екіпажу судна складають три людини.

"На борту Beluga Nomination сталося ще одне вбивство: слідом за філіппінським моряком пірати застрелили другого члена екіпажу. Водночас старший механік, побоюючись погіршення ситуації, спробував втекти із судна за прикладом своїх врятованих колег, і стрибнув за борт. Його до цього часу не знайшли. Ми по-справжньому шоковані подією і сумуємо разом із сім'ями загиблих і полонених моряків", - цитує профспілка моряків голову компанії Нільса Столберга.

За даними прес-служби Beluga Shipping, нині на борту судна перебуває сім чоловік. "Семеро членів екіпажу, включаючи капітана, залишилися на борту, цілі та неушкоджені, але їхнє психологічне здоров'я, безсумнівно, підірвано. Оперативний штаб Beluga Shipping зберігає зв'язок з екіпажем телефоном і продовжує роботу із зовнішніми консультантами, щоб припинити тортури над моряками. Також відомо, що двоє моряків, врятованих датським військовим кораблем, вже перебувають вдома у повній безпеці", - наголошується в повідомленні.

У профспілці моряків також повідомляють, що на даний час керівництвом компанії прийнято рішення про укладення договору з приватною охороною, щоб захистити своїх моряків і не допустити повторення ситуації. Крім того, деякі судна Beluga Shipping були перенаправлені в обхід Аденської затоки і небезпечного району між Африканським рогом і Сейшельськими островами через Мис Доброї Надії.

"Підвищені заходи безпеки введені поки тільки до квітня 2011 року й обійдуться компанії у $2 млн більше за звичайні витрати, однак це необхідно, щоб повною мірою забезпечити безпеку екіпажам. Між тим, поліція Бремена вперше порушила кримінальну справу щодо захоплення торгового судна і направила слідчих в Індійський океан для проведення розслідування", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що після захоплення судна Beluga Nomination двом членам його екіпажу – українцю і філіппінцю – вдалося втекти. Нині на борту перебуває ще один українець. Екіпаж складається з громадян Польщі, Філіппін, Росії й України.

Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Пірати застрелили ще одного члена екіпажу судна з українцем на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути