Ексклюзиви
середа, 25 жовтня 2006 16:39

Піночет зберігав у банку Гонконга 9 тонн золота на "чорний день"

Автор: http://pics.utro.ru
 

Слідчі органи Гонконгу (Сянгана) під час перевірки одного з банків виявили у ньому золотий запас колишнього чилійського диктатора Августо Піночета. За попередніми даними, генерал заховав у банку "на чорний день" 9 тонн золота в злитках, що складає приблизно $186 мільйонів.

Владу Сянгану вже проінформували про знахідку прокуратуру Чилі, яка почала розслідування.

Проти колишнього правителя вже йдуть судові процеси, на яких його звинувачують у несплаті податків, підробці паспортів і навіть у торгівлі кокаїном. Крупні суми грошових коштів на таємних рахунках в зарубіжних банках лише підтверджують звинувачення. До цих пір статок Піночета оцінювався у $26 мільйонів.

Крім фінансових злочинів, Піночет звинувачувався в порушеннях прав людини, проте судовий розгляд був припинений у зв"язку з поганим станом здоров"я колишнього президента Чилі. Проте у вересні чилійська влада позбавила Піночета юридичної недоторканності в рамках розслідування справи про тортури ув"язнених на секретній базі "Вілла Грімальді", де, зокрема, на початку 1970-х років утримувалися діючий президент Чилі Мішель Бачелет і її мати.

За офіційними даними, за роки військової диктатури в Чилі з 1973 по 1990 рік були убиті по політичних мотивах 3190 людей і більше тисячі зникли безвісти. Тортурам піддалися майже 28 тисяч людей, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Піночет зберігав у банку Гонконга 9 тонн золота на "чорний день"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути