четвер, 29 квітня 2010 20:53

Пінчук потрапив до Топ-100 найвпливовіших людей світу

Пінчук потрапив до Топ-100 найвпливовіших людей світу

Сьогодні, 29 квітня, американський журнал Time опублікував список найвпливовіших людей світу, до якого вперше потрапив українець, який не є політичним діячем, - бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук.

Список поділено на чотири категорії. У першій із них (Лідери) на п'єдесталі опинилися президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва. У присвяченій йому статті йдеться, що бразильський лідер намагається вивести країну на перші позиції у світі, подолавши при цьому соціальну нерівність. "Лула хоче, щоб у Бразилії справдилася американська мрія", - робить висновок автор статті Майкл Мур.

Відзначимо, що за бразильським президентом в списку йдуть топ-менеджер тайванської компанії Acer Джей Ті Ван, голова американського Об'єднаного комітету начальників штабів, адмірал Майк Маллен, а також президент США Барак Обама.

У категорії Герої першим опинився екс-президент США Білл Клінтон, який нині займається проблемами Гаїті. Також до списку потрапив лідер іранської опозиції Мір Хоссейн Мусаві, на підтримку якого влітку минулого року виступили мільйони іранців.

У числі 25 найвпливовіших діячів мистецтва (категорія Artists) були визначені співачка Lady Gaga, телеведучий Конан О'Брайен, режисер оскароносного Повелителя бурі Кетрін Бігелоу. Також до цієї категорії потрапив один росіянин - художній керівник Маріїнського театру, диригент Валерій Ґергієв.

Український бізнесмен Віктор Пінчук посів сьоме місце в категорії Мислителі. У статті, яку написав Елтон Джон, наголошується, що українець активно бореться з проблемою поширення СНІДу в Україні, підтримує діячів мистецтва і просуває рідну країну до Європи.

"Відданість Віктора Україні не знає меж. Коли я був у Києві, я відкрив для себе пристрасне захоплення Віктора мистецтвом. Він створив перший в Україні великий центр сучасного мистецтва, в якому ми представили добірку фоторобіт із моєї колекції. Підтримка, надана ним мистецтву безмежна - від створення першого в країні приватного камерного оркестру до установи Future Generation Art Prize - премії для молодих художників у всьому світі", - написав Елтон Джон.

Коментуючи входження до рейтингу TIME 100, Віктор Пінчук відзначив, що для нього це велика честь. "Це знак того, що ти працюєш у вірному напрямку. Участь у рейтингу TIME 100 - це і певний знак для всієї України. Це ще одне міжнародне визнання того, що в країні, в її громадянському суспільстві є потенціал глобального рівня", - сказав бізнесмен . При цьому він відзначив, що працюватиме над тим, щоб у наступних списках TIME 100 з'являлися нові українські імена.

Нагадаємо, в грудні минулого року авторитетний журнал Newsweek склав рейтинг людей, які можуть вплинути на події в світі в 2010 році. Перше місце було віддано відразу двом особистостям - президентові Афганістану Хаміду Карзаю і головнокомандувачу американського контингенту в цій країні генералу Стенлі Маккрісталу.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Пінчук потрапив до Топ-100 найвпливовіших людей світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути