Ексклюзиви
субота, 23 лютого 2019 04:10

Пільговикам не будуть обмежувати кількість безкоштовних поїздок в транспорті

Пільговикам не будуть обмежувати кількість безкоштовних поїздок в транспорті
Пільговикам не будуть обмежувати поїздки в транспорті. Фото: Кореспондент

Столичні пільговики необмежено можуть користуватися правом на безкоштовний проїзд в громадському транспорті на підставі Картки киянина.

"Київ поки є єдиним містом в Україні, який передбачає в своєму бюджеті кошти на відшкодування пільгового проїзду. Сьогодні пільговики столиці можуть користуватися правом на безкоштовний проїзд необмежено, тобто здійснювати таку кількість поїздок, скільки вважають за потрібне. Міська влада не приймала рішення про монетизацію пільг на проїзд, тому поки діє чинний механізм, який застосовується в столиці для відшкодування пільг на проїзд в муніципальному транспорті", - повідомив директор департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов, пише прес-служба КМДА.

Він пояснив, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 14 березня 2018 № 197, обласні та Київська міська державна адміністрація повинні затвердити розмір щомісячної готівкової виплати по оплаті проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

"Згідно з постановою, рішення про монетизацію пільг на проїзд приймається органами місцевого самоврядування, а розмір готівкової компенсації визначається шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті на 30 поїздок, що для Києва становить 240 грн. Втім, київська міська влада не приймала рішення про надання пільг по оплаті проїзду в готівковій формі, так як в столиці зараз діє механізм безготівкової компенсації без обмеження кількості поїздок пільговиків", - пояснив Крикунов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через смартфон створили миттєву оплату за проїзд

Нагадаємо, Картка киянина стане єдиним проїзним документом для пільговиків. Цим категоріям населення вона видається безкоштовно. Пасажири з пільговою Карткою киянина зобов'язані зареєструвати поїздку на валідаторі.

Зараз ви читаєте новину «Пільговикам не будуть обмежувати кількість безкоштовних поїздок в транспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути