Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2018 17:51

Підтримують 9 країн - розповіли про флешмоб, який популяризує українську

Підтримують 9 країн - розповіли про флешмоб, який популяризує українську
9 листопада в Україні проведуть радіодиктант національної єдності. Фото: lviv.molbuk.ua

9 листопада відзначають День української писемності та мови. В цей день проведуть флешмоб - радіодиктант національної єдності.

"У цьому році в Україні і за її межами буде набагато більше локацій проведення флешмобу. Люди зможуть прийти і в зручному місці разом з іншими написати текст. Важливо, що диктант єдності пишуть у Польщі, Австрії, Китаї, Австралії, Лівані, Франції, Туреччині та Великій Британії. Цього року приєдналися українці з Чорногорії", - розповідає Gazeta.ua мовознавиця Аліна Акуленко.

Писати диктант можна вдома увімкнувши радіо. Потім потрібно надіслати роботу на адресу "Українського радіо" - Хрещатик,26, Київ, 01001. Там порахують кількість учасників акції і перевірять роботи.

"Роботу можна надіслати звичайним листом, або ж зробити якісне фото написаного і відправити електронною поштою. Ми відберемо ті, які без помилок. 11 листопада розмістимо на сайті правильний текст, щоб кожен міг звірити. Варто пам'ятати, що радіодиктант - це не конкурс на перевірку знань і не змагання. Немає різниці скільки років, який рівень знань, усі є рівними учасниками. Написання диктанту єдності - це можливість об'єднатися навколо однієї справи, показати потужність нації", - дродає Акуленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар міськради написав диктант із 13 помилками

Текст диктанту на замовлення створив Олександр Авраменко. Він же зачитає його в ефірі. Трансляція почнеться о, 11:00 на "Українському радіо". Після завершення диктанту аудіозапис розмістять на сайті радіо, щоб кожен учасник міг допрацювати свій текст.

Звучатиме на "Першому каналі Українського радіо" о 12:00. Текст зачитає о 12:30 доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко. Девіз цьогорічного радіодиктанту – "Нас багато. Ми різні. Але нас об'єднує спільна мета".

Зараз ви читаєте новину «Підтримують 9 країн - розповіли про флешмоб, який популяризує українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути