середа, 04 червня 2008 20:51

Підпали в Москві: Жириновський натякає на політику

У Росії активно обговорюють авторів і причини масової епідемії підпалів автомобілів в Москві. Експерти стверджують, що "епідемія вандалізму дуже заразна, тому машини горітимуть в різних районах міста". Віце-спікер Держдуми Володимир Жириновський бачить в нічних підпалах сплановану операцію.

Масова епідемія підпалів автомобілів в Москві почалася із-за розтиражованого образу "бутовського палія". Таку думку висловив психолог-криміналіст Михайло Виноградов, повідомляє NEWSru.com з посиланням на російські ЗМІ.

За його словами "епідемія вандалізму дуже заразна".

Виноградов змалював психологічний портрет палія, що діє на південному заході Москви. Судячи з повідомлень про спосіб, час підпалів, а також місце їх здійснення, висока ймовірність, що це зробила одна і та ж людина. І це точно не підлітки, сказав експерт.

"Це чоловік в районі 40 років, з патологічно хворою психікою, озлоблений на світ, і, швидше за все, конкретно на автомобілістів, наприклад, за яке-небудь ДТП, а можливо і за те, що його хтось збив на дорозі".

За словами Виноградова, те, що зловмисник організовував один підпал за іншим "без страху, що його побачать і зловлять", говорить про його психічну хворобу.

Віце-спікер Держдуми від фракції ЛДПР Володимир Жириновський бачить в нічних підпалах автомобілів в Москві сплановану операцію.

"Також підпалювали автомобілі, коли Саркозі (Ніколя Саркозі) потрібно було стати президентом Франції. Став президентом - всі підпали припинилися", - сказав Жіріновський на засіданні Держдуми в середу.

На його думку, "це нові технології, які направлені на вирішення кадрових питань".

"Значить, попереду якесь переміщення якихось осіб, яких потрібно в чомусь звинуватити", - відмітив він. "Все це добре організовано кимось", - додав лідер ЛДПР.

Психіатр-нарколог Національного наукового центру наркології Росздрава кандидат медичних наук Сергій Уткін вважає, що палій - людина, що давно сформувалася.

"Швидше за все у нього манія. Не виключено, що він страждає шизофренією, а отже, потребує примусового лікування. Його дії не піддаються логіці. Можливо, він вважає, що в місті багато машин, і таким чином позбавляється від автотранспорту", - заявив Уткін.

"До речі, люди з незміцнілою психікою (діти, підлітки), дійсно можуть скопіювати схему поведінки палія, - не виключив психолог. - Підліток, що побачив по телевізору згорілу машину, захоче справді побачити, як вона горить. Такий хлопець піде на вулицю і спалить автомобіль".

Тим часом у відвідувачів інтернет-блогів є свої версії щодо причин ситуації. Висловлюються припущення, що, можливо, підпали здійснює божевільний, який їздить по Москві і планомірно знищує припарковані в дворах автомобілі, щоб помилуватися на полум"я.

Блоггери також не виключають, що підпал машин перетворився на модну форму дозвілля хуліганів-підлітків, які, почувши в новинах про автомобілі, що згоріли в декількох районах столиці, поспішають привернути увагу журналістів і до своїх рідних дворів.

При цьому більшість блоггерів схиляються до того, що те, що відбувається є "спланованою акцією", а у версію про божевільного або самозагорання не вірять. Деякі вважають, що у такий спосіб якась група громадян виражає соціальний протест проти паркування автомашин в дворах, проти забруднення довкілля або просто проти власників автомобілів.

Є ті, хто підозрюють, що таким чином через найнятих осіб діють зацікавлені в тотальному введенні закритих гаражів і платних автостоянок (серед яких і московська влада - прим. ред.).

Всього, починаючи з минулої п"ятниці, на півдні і південному заході Москви в результаті підпалу згоріло, за різними даними, від 14 до 22 машин.

ГУВС Москви обіцяє винагороду за інформацію про палія машин. Розмір винагороди залежатиме від рівня важливості інформації, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Підпали в Москві: Жириновський натякає на політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути