четвер, 31 липня 2008 09:58

Під картиною Ван Гога виявили жіночий портрет (ФОТО)

 
Завдяки хімічному аналізу під картиною великого експресіоніста Вінсента Ван Гога "Лужайка" учені виявили раніше невідомий жіночий портрет.

Учені припускали, що під шаром фарби картини, написаної в 1887 році, може ховатися інше зображення, проте досі детально шедевр ніхто не обстежив.

Відкриття було зроблене групою учених на чолі з Йорісом Діком з Делфтського технічного університету і Коеном Янсеном з університету Антверпена, яким за допомогою синхротронного випромінювання, що виникає під час прискореного руху заряджених частинок, вдалося майже повністю відновити приховану картину. Виявлений під час аналізу портрет нагадує зображення жіночої голови на одній з робіт молодого художника "Ті, хто їдять картоплю".

За словами учених, Ван Гог достатньо часто використовував свої ранні роботи як полотна для подальших картин. В результаті, за оцінками експертів, біля третини робіт знаменитого художника опинилися приховані під пізнішими.

Зображення під картиною було написане в 1884 або в 1885 роках - в той час, коли художник знаходився в одному з голландських сіл. Сам же "Лужок" датується 1887 роком і зберігається в музеї Kroeller- Mueller у Оттерло, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Під картиною Ван Гога виявили жіночий портрет (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути