Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2007 17:20

Під Євпаторією на дні моря знайшли невідоме місто

Недалеко від Євпаторії в милі від села Штормове аквалангісти знайшли на дні Чорного моря невідоме місто. Про це розповів президент дайвінг-клубу "Альфа" Дмитро Шаповалов.

За його словами, гідролокатором бічного огляду ще в травні цього року на дні Чорного моря був знайдений рельєф, який викликав інтерес у дайверів. Потім, вже влітку, вони провели розвідку і знайшли, що на дні моря лежить ціле місто. Пірнальники побачили будови, що окремо стоять, кімнати з отворами правильної прямокутної форми (вікна), арки (висота отвору 2,5- 3 метри), дорогу з виразною колією і т.д. "Зверху кімнати виглядають як абсолютно пласкі", - сказав Шаповалов, додавши, що всі ці будови - не можуть бути створені природою, це - справа рук людини.

Крім того, за його словами, на території невідомого міста був знайдений камінь яйцевидної форми діаметром більше 2 метрів, що лежав на незвичайній поверхні. Шаповалов припустив, що камінь використовувався в якихось ритуальних цілях, можливо, під час жертвопринесення.

Президент дайвінг-клубу "Альфа" повідомив, що був знайдений також фрагмент посуду (вона не схожа на амфору, а, швидше, на глиняну чашу). Також пірнальники узяли зразки розчину, що сполучає каміння. Експертиза розчину допоможе встановити, коли місто було побудоване, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Під Євпаторією на дні моря знайшли невідоме місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути