вівторок, 25 травня 2010 16:48

Під час зйомок фільму школяр застрелив колекціонера зброї

Під час зйомок фільму школяр застрелив колекціонера зброї

У селі Підвисоче Снятинського району Івано-Франківської області школяр застрелив 78-річного Дмитра Винничука. Трагедія сталась під час зйомок аматорського фільму про війну.

Вчитель музики місцевої школи хотів зробити подарунок випускникам. Вони ж і головні дійові особи фільму.

Згідно зі сценарієм учень заплутується у даті початку війни. Переноситься у воєнні часи, а у фіналі у нього з"являється бажання вивчити історію детальніше.

Як повідомив кореспондентові Gazeta.ua керівник сектору зв'язків з громадськістю УМВС області Василь Гультайчук, на знімальному майданчику біля школи було дві групи осіб.

"Одна з них виконувала роль червоноармійців, а інша – німецьких вояків. Для правдоподібності сюжету учасники реконструкції бою мали в руках дерев"яні макети стрілецької зброї. Оператор готувався до зйомки наступного епізоду. Раптом пролунав постріл", - розповів він.

Куля потрапила Винничуку, який грав німецького генерала, у хребет.

За словами автора фільму, Дмитро Винничук мав чималу колекцію обмундирування й зброї німецької армії часів другої світової війни. Позичити реквізит для фільму погодився за участі в ньому. Дуже тим гордився.

Автор фільму на зйомки запросив ще і свого знайомого мисливця.

"Цей громадянин, який має нарізну зброю, грубо порушив правила поведінки зберігання зброї, приїхавши на зйомки з нарізною малокаліберною гвинтівкою чеського виробництва. Зброю передав одинадцятикласникові, не переконавшись в тому, що в ній немає кулі. А учень, не знаючи про те, що там є патрон, просто натискає на курок", - сказав Гультайчук.

Потерпілий помер у лікарні. Школяр шокований і знаходиться під наглядом лікарів.

За фактом убивства через необережність порушено кримінальну справу. До кримінальної відповідальності притягується і 44-річний власник малокаліберної гвинтівки, котрий передав зброю старшокласнику.

Зараз ви читаєте новину «Під час зйомок фільму школяр застрелив колекціонера зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути