Ексклюзиви
четвер, 21 березня 2024 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Під час "виборів Путіна" росіяни скидали гроші на дрони для ГУР

Під час "виборів Путіна" росіяни скидали гроші на дрони для ГУР
Під час "виборів Путіна" росіяни скидали гроші на дрони для ГУР. Фото: Генштаб

Під час міжнародного благодійного збору на закупівлю чергової партії ударно-розвідувальних безпілотників "Сич" для підрозділів ГУР МО України найактивнішими виявились громадяни Росії.

За чотири дні до волонтерської акції, яку проводить телеканал Freedom, долучилося майже 3000 людей. З них - 1538 росіян, зокрема 200 москвичів, які відсканували qr-код із екранів своїх телевізорів та ґаджетів. Про це повідомила пресслужба ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімки з супутника показали, скільки літаків знаходилося на аеродромі Енгельс перед атакою дронів 20 березня

"Символічно, що пік донатів на дрони для українських розвідників від громадян держави-агресора збігся із проведенням так званих "виборів Путіна". Замість участі у кремлівському фарсі свідомі росіяни вирішили проголосувати доларом і євро заради свободи своєї держави", - йдеться у повідомленні.

В ГУР наголосили, що це найкраща інвестиція у вільне майбутнє Росії, яке може настати лише у разі цілковитого знищення та демонтажу терористичного режиму в Кремлі.

Україна може виробляти два мільйони безпілотників на рік – вдвічі більше, ніж зараз.

Але для цього потрібна фінансова підтримка з боку Сполучених Штатів Америки, західних урядів і приватних осіб. Про це сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю The Guardian.

За словами Федорова, уряд "укладає контракти на набагато меншу суму, ніж можливості українських виробників", оскільки не має достатньо коштів.

Зараз ви читаєте новину «Під час "виборів Путіна" росіяни скидали гроші на дрони для ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути