Ексклюзиви
субота, 26 липня 2008 09:55

Під час служби Варфоломія І в небі з"явилася веселка кольорів українського прапора (ФОТО)

 
Вселенський Патріарх Варфоломій I, який приїхав до Києва з приводу святкування 1020-річчя Хрещення Русі, відправив у Святій Софії вечірню службу, на якій, зокрема, були присутні президент Віктор Ющенко з дружиною Катериною Ющенко. В цей час у столичному небі раптом з"явилася веселка.

Наукового пояснення цьому факту фахівці наразі не знаходять, оскільки погода в той момент була ясна і дощу ні до того, ні після не спостерігалося.

У небі над містом з"явилася перевернена веселка, кінці якої були спрямовані вгору. Фахівці говорять, що таке буває вкрай рідко й лише близько великих водойм – "перевернути" веселку можуть сонячні промені, відбиті від води. Необхідні й інші умови, які вчені виразно сформулювати не можуть. А романтики вже охрестили веселку "посмішкою сонця" і вирішили, що це дуже гарний знак. Вважається, що веселка, особливо незвичайна, – до вдачі. Деякі взагалі думають, що подібне явище - знамення з неба.

Згідно із законами фізики веселка виникає в результаті переломлення променів Сонця в дрібних крапельках води, які витають в атмосфері перед або після дощу. Кольори веселки розташовуються виключно в певному порядку (зверху вниз): червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, синій, фіолетовий. Веселка звичайно має форму арки.

Це явище, що спостерігалося над Святою Софією, не піддається опису законами фізики – жовтий колір був нижче синього, а інші кольори практично не помітні. Візуально бачився український прапор, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Під час служби Варфоломія І в небі з"явилася веселка кольорів українського прапора (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути