понеділок, 23 травня 2016 17:18

Під час літньої практики учні мають отримувати професійні навички - експерт

Під час літньої практики учні мають отримувати професійні навички - експерт

З кінця травня у школярів почнеться літня навчальна практика. Згідно з рекомендаціями Міносвіти, проведення навчальної практики в основній та старшій школі має спрямовуватись на розвиток пізнавальної діяльності учнів, залучення їх до пошукової роботи.

"В Україні саме поняття літньої практики повністю дискредитовано. Дітей на ній часто просять носити меблі чи прибирати приміщення", - говорить Gazeta.ua Віктор Громовий, заслужений вчитель України.

За словами експерта, для старшокласників варто організовувати спеціальні навчальні практики та створити умови, за яких школярі зможуть освоїти знання з бажаної професії.

"Наприклад, для тих, хто хоче стати журналістом, потрібно організувати практику у місцевій газеті. Дати можливість дитині взяти інтерв'ю чи написати репортаж. Для майбутніх філологів можна організувати фольклорно-етнографічну практику з виїздом до сільської місцевості, із записом народних пісень чи вивченням вишивок. Ці форми активності потрібно організовувати у червні", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, навіщо Україні 12-річна шкільна освіта

На його думку, це дасть поштовх для розвитку дітей. Однак, проведення такої форми занять вимагає інтелектуальних та матеріальних витрат з боку школи та батьків. Тому, деякі з них ігнорують подібні заходи, цим самим знижують бажання навчатись у учнів.

"Якщо батьки нічим не цікавляться, крім перегляду різноманітних передач, то дитина дублюватиме їхню поведінку. Вмовляння навчатись будуть даремними. Батькам потрібно починати із себе і створювати відповідне інтелектуальне середовище, де прийнято читати та займатись корисними справами. Особистий приклад є однією з кращих мотивацій для дітей", - розповів Віктор Громовий.

Нагадаємо, літні канікули в 2016 році почнуться 28 травня 2016 року. Цьогорічна тривалість навчального року склала 271 день, з них 181 - на навчання, а 98 днів припали на канікули, вихідні та свята.

Зараз ви читаєте новину «Під час літньої практики учні мають отримувати професійні навички - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути