пʼятниця, 04 травня 2012 12:41

Перший вело-бар курсує історичним центром Львова
20

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Туристів, які прибули до Львова дивують новою атракцією. Відтепер історичним центром міста можна покататися на справжньому вело-барі. Машину розробили за ідеєю Адама Свізінського. Він багато подорожував Європою. В різних містах бачив різні бари на колесах.

"Вирішив, що місто Лева теж повинно мати свій їдучий бар, - розповів він. - Вирішив, що це має бути велосипед. Майстрували машину близько двох місяців. Для неї розробили спеціальний проект. Найважче було створити єдиний механізм, який би заставляв машину рухатися."

Вело-бар розрахований на десять чоловік. Плюс додаткова лавка ззаду для дітей. Спереду сидить водій. До восьми місць підведені велосипедні педалі. Крутячи їх пасажири приводять в рух конструкцію. Наразі усім охочим пропонують пригоститися під час поїздки "кока-колою". Проте незабаром пригощатимуть і пивом. Для напоїв на стійці вмонтовано спеціальні підставки. Вартує поїздка на вело-барі 10 гривень. Із напоєм — 20. За час поїздки туристи проїжджають площу Ринок, вулиці Друкарську, Вірменську та Краківську. Під час вояжу екскурсовод розказує історію Львова.

"Такі чудасії тільки у Львові можна побачити, - сказав турист з Житомира Володимир Онищенко. - Прокатались на оцій штукенції. Тяжко педалі крутити. Якби пиво було, то, напевно, легше б було. Але все одно позитиву багато отримали. Всі на вулиці махали нам руками, віталися."

Важить вело-бар 1200 кілограм. Зробити ще один такий екземпляр машини майстри можуть за 50 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Перший вело-бар курсує історичним центром Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути