четвер, 17 січня 2008 09:08

Перший в історії південнокорейський астронавт змішає в космосі жмені землі двох Корей

У свій перший космічний політ перший в історії Республіки Корея астронавт Ко Сан візьме з собою дві жмені землі - одну з Північної, іншу - з Південної Кореї, і, піднявшись над нашою планетою, перемішає їх.

"Ми дотепер вважаємо, що в нас одна країна. Тому я беру з собою землю з двох частин розділеної Кореї і маю намір з"єднати її в космосі", - підкреслив він у інтерв"ю місцевому телебаченню.

На початку квітня 31-річний південнокорейський астронавт разом із космонавтом Сергієм Волковим, астронавтом Пеггі Уїтсон і бортінженером Олегом Кононенком відправиться на борту російського "Союзу" для стиковки з Міжнародною космічною станцією. Після проведення на борту МКС протягом 10 діб низки наукових експериментів він повернеться на Землю разом з Уїтсон і бортінженером Юрієм Маленченком.

"У нашої країни є довгострокові плани освоєння космосу. І хоча ми не знаємо, чи полетять на орбіту нові корейські астронавти, наші космічні експерименти будуть продовжені, і в нас є плани вивчення Місяця", - відзначив Ко Сан.

Як повідомило напередодні міністерство науки і технологій РК, під час наукових експериментів на борту МКС південнокорейський астронавт має намір використовувати устаткування, розроблене Японським агентством аерокосмічних досліджень (JAXA). З цією метою в четвер в Сеулі буде підписана з Японією декларація про співпрацю двох країн у вивченні космосу.

На орбіті Ко Сан використовуватиме виготовлений японцями портативний пристрій для вимірювання рівнів радіації й телекамеру з високою розподільною здатністю, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Перший в історії південнокорейський астронавт змішає в космосі жмені землі двох Корей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути