пʼятниця, 04 листопада 2022 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Перевиконали план" – Притула достроково закрив "мегазбір" і анонсував новий проєкт

"Перевиконали план" – Притула достроково закрив "мегазбір" і анонсував новий проєкт
Волонтер Сергій Притула достроково закрив збір на БТР Spartan. Фото: скріншот з відео

Фонд телеведучого та волонтера Сергія Притули оголосив про завершення "мегазбору" на купівлю британських гусеничних бронетранспортерів FV103 Spartan для української армії.

Збір на 200 млн грн стартував 2 листопада. Він мав тривати до 8 листопада. Про завершення збору волонтер повідомив у Facebook 3 листопада.

"Ніхто! Ніколи! Нас не переможе! Бо ми – українці! А це означає, що для нас немає слова "неможливо"! 1,5 доби, за які ми знову перевертаємо світ догори дриґом і знову перевиконуємо план. Збір закрито!" – написав він.

Директорка фонду Притули Анна Гвоздяр у відео повідомила, що фонд на зібрані гроші хоче придбати не 50 бронетранспортерів, а 60. Притула додав, що багато грошей надійшло з-за кордону. Загалом вдалося зібрати 236 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Супутники Притули" дали перші результати: Резніков розкрив подробиці

"Ми зупиняємо збір, тому що цих коштів вистачає і на 60 Spartan, і 2,4 мільйона гривень у нас залишається зверху на наступний проєкт. Це щось дуже гарне, потрібне та броньоване", – заінтригував Притула.

За його словами, Велика Британія цього року передала українській армії як допомогу 35 бронетранспортерів Spartan. Водночас українці забезпечили майже вдвічі більшу партію.

Сергій Притула разом з українським блогером Ігорем Лаченковим зібрали 600 млн грн на безпілотники "Байрактар". Метою кампанії було за тиждень зібрати на три "Байрактари", а українці за три дні зібрали на чотири.

Після цього компанія-виробник безпілотників Baykar повідомила, що не прийматиме оплату за ТВ2 і безкоштовно відправить три "Байрактари" на український фронт.

Фонд Притули купив на гроші, зібрані в рамках проєкту "Народний Байрактар", супутник компанії ICEYE. Компанія надасть Міноборони України повний доступ до всіх можливостей одного зі своїх супутників, який перебуває на орбіті

Зараз ви читаєте новину «"Перевиконали план" – Притула достроково закрив "мегазбір" і анонсував новий проєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути