Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2007 08:25

Перемога Тимошенко може розпочати нову війну судів

Політологи вважають, що рішення Окружного адміністративного суду Києва за позовом БЮТ до ЦВК може викликати прецедент втручання судів у виборчий процес на майбутніх виборах.

"Створюється прецедент, і за допомогою суду відбулося втручання в передвиборні процедури", - констатував політолог Андрій Єрмолаєв.

На його думку, "це значить, що передвиборну кампанію і після виборів нас будуть супроводжувати суди, що, як видно, зіграють не останню роль у кампанії й у її результатах".

"Думаю, що на старті кампанії потрібно зупинитися, тому що це перетворюється на "кампанійщину", - сказав Єрмолаєв.

Політолог не виключає, що ЦВК може подати апеляцію на це рішення суду. Водночас він вважає, що розумно було б ЦВК зареєструвати виборчий список БЮТ.

"Це рішення має вже бути політичним. Формально ЦВК може зі своїми аргументами звернутися в апеляційний суд", - зазначив Єрмолаєв.

"А політично, з огляду на те, що багато політичних сил виступили за те, що потрібно припиняти цю піар-кампанію, не виключаю, що тепер після рішення суду ЦВК зареєструє список БЮТ", - додав він.

Зі своєї сторони політолог Володимир Фесенко також вважає, що "якщо цей прецедент буде узаконений і ЦВК погодиться з цим рішенням, то великий ризик, що подібна коректива рішень ЦВК може бути й у майбутньому, у тому числі і за результатами голосування".

"Це, мабуть, найризикованіший наслідок нинішнього судового рішення. Виникає питання, хто надалі буде ухвалювати рішення щодо виборчого процесу: ЦВК чи суди", - сказав він.

Політолог вважає, що для якнайшвидшого вирішення конфлікту з реєстрацією списку БЮТ найбільш правильним було б виконання рішення суду з боку ЦВК.

Як відомо, Окружний адміністративний суд Києва у вівторок задовольнив позов БЮТ і зобов"язав ЦВК не пізніше середи зареєструвати виборчий список блоку для участі в позачергових виборах у Верховну Раду, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Перемога Тимошенко може розпочати нову війну судів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути