четвер, 06 травня 2010 16:08

Попіл ісландського вулкану виставили на продаж в Інтернеті (ФОТО)

 
Попіл вулкану Ейяфьядлаекюдль тепер можна купити в інтернеті в якості сувеніру, говориться на сайті інтернет-магазину Nammis.is, який спеціалізується на продажі ісландських товарів.

Вулкан, виверження якого почалося 14 квітня, розташований за 200 кілометрів на схід від столиці Ісландії Рейк'явіку. У результаті виверження в атмосферу було викинуто велику кількість попелу, що спричинило закриття повітряного простору над значною частиною території Європи на кілька днів. Частинки вулканічного попелу становлять небезпеку для турбін авіаційних двигунів і можуть викликати проблеми, осідаючи на крилах літаків.

Nammis.is, таким чином, пропонує придбати своєрідний "шматочок сучасної історії". Як наголошується на сайті, щасливчики, які вирішили викласти за "вулканічний лот" близько $32, отримають його у маленькій скляній 160-грамової баночці, упакованій у картонну коробку.

Всі кошти, виручені від продажу незвичайного товару, будуть перераховані на сайт www.icesar.com асоціації ICESAR, яка займається наданням допомоги районам, які постраждали від виверження. Наприклад, ICESAR виділяє гроші на очищення ферм, що розташовані біля підніжжя вулкану і зараз засипані попелом.
Gzt.ru
Зараз ви читаєте новину «Попіл ісландського вулкану виставили на продаж в Інтернеті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути