середа, 28 квітня 2010 09:27

Аеропорти Ісландії знову закрилися через вулканічний попіл

Аеропорти Ісландії знову закрилися через вулканічний попіл

Головні аеропорти Ісландії, які відновили у понеділок роботу після триденної перерви, у вівторок, 27 квітня, знову закрилися.

"Схоже, небо в районі аеропортів сьогодні ввечері не буде достатньо чистим для зльоту і посадки літаків", - сказала у вівторок представник ісландського Управління повітряного транспорту Isavia Хьордіс Гудмундсдоттир.

Головні повітряні ворота країни - міжнародний аеропорт Кеблавік, що за 30 кілометрів на захід від столиці країни Рейк'явіка, а також менший столичний аеропорт були закриті в п'ятницю, 23 квітня, у зв'язку з поширенням хмари попелу від виверження вулкана Ейяфьятлайокудль. У понеділок метеоумови в цій частині країни істотно поліпшилися і аеропорти знову почали приймати рейси.

Нагадаємо, наприкінці березня в Ісландії почалося виверження вулкану Ейяфьяллайекюль. У середині квітня величезна хмара вулканічного попелу накрила всю Європу, паралізувавши авіасполучення.

За попередніми оцінками, заручниками аеропортів по всьому світу стали майже сім мільйонів пасажирів. Збитки авіакомпаній склали близько семи мільярдів доларів.

Пізніше активність вулкана знизилася вдесятеро, і вже 22 квітня були відкриті всі європейські аеропорти. Тисячі пасажирів, які протягом майже тижня були заручниками стихії, змогли відправитися додому.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Аеропорти Ісландії знову закрилися через вулканічний попіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути