субота, 28 червня 2008 20:43

Пентагон: таліби в Афганістані стають дедалі активніші

Пентагон попереджає про перегрупування сил у складі радикального руху "Талібан" в Афганістані. У новій доповіді Міноборони США щодо безпеки в Афганістані зазначено, що рух "перетворився на стійку силу опору" через 7 років після того, як таліби були військовою силою усунені від влади. Пентагон наголошує, що, попри постійні спроби коаліційних сил схопити і ліквідовувати ключових ватажків руху, бойовики "швидше за все, збережуть або навіть збільшать масштаб і інтенсивність терактів і збройних нападів в Афганістані в 2008 р.", передає Бі-бі-сі.

Раніше цього тижня командування США в східних районах Афганістану повідомило, що активність бойовиків у цьому регіоні за минулий з початку 2008 р. період зросла на 40% порівнянно з тим самим періодом на рік раніше. При цьому командування зазначає, що таліби ставлять за мету не тільки тероризування місцевої влади і іноземних військ, а й підрив економічного розвитку країни, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон: таліби в Афганістані стають дедалі активніші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути