Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2009 10:22

Пентагон витратив $100 млн на захист від хакерів

Пентагон витратив $100 млн на захист від хакерів
За останні шість місяців Міністерство оборони США витратило не менше $100 млн на захист своїх комп"ютерів від хакерів, заявив бригадний генерал Джон Девіс, відповідальний за кіберзахист у Пентагоні.

Він відмовився навести приклади конкретних інцидентів, з якими має справи кіберзахист Пентагону, проте заявив, що було виявлено весь спектр: "від витівок нудьгуючих підлітків до погроз національного масштабу".

Девіс повідомив, що багато країн зараз витрачають великі суми на удосконалення кібертехнологій, тому Міністерству оборони США доводиться все більше витрачатися на захист від інтернет-атак.

Посадовець не назвав конкретних країн, проте у звіті Пентагону перед Конгресом особливу заклопотаність викликали дії Китаю. Американські військові вважають, що КНР розробляє віруси для поразки ворожих комп"ютерів, а також удосконалює захист власних. У звіті говориться, що в 2008 році комп"ютерні системи уряду США піддалися атаці, що виходила з Китаю.

Погрози вірусних атак виходять не тільки ззовні, але й зсередини Пентагону. Зокрема, в 2008 році співробітникам міністерства було заборонено користуватися флеш-накопичувачами на роботі.

У понеділок міністр оборони США Роберт Гейтс заявив, що в найближчі два роки кількість кібер-експертів в Пентагоні потроїться - до 250 осіб, повідомляє CNN

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пентагон витратив $100 млн на захист від хакерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути