середа, 19 листопада 2008 11:28

Пенсіонери вже два тижні не можуть отримати виплати

Пенсіонери вже два тижні не можуть отримати виплати
Економічна криза позначається на бюджетних сферах. Під ударом опинилася одна із найбільш соціально незахищених верств населення — пенсіонери. Як вдалося з"ясувати, у багатьох селах пенсіонери вже приблизно два тижні не можуть отримати належні їм кошти.

"Я завжди отримувала 8 числа. Буває, що на день-два затримають, але вже вісім днів пройшло, а до цих пір грошей немає", — розповідає жителька села Михайлівці Вінницької області Зінаїда Волошина. Не отримали пенсії і дві її сусідки. "Прийшла на пошту, щоб отримати мамину пенсію, там кажуть "немає ще". Мовляв, не поступили гроші із банку. Мама у селі прописана, я помітила, що це тільки з селянами так — у нас у Вінниці пенсію всі отримали", — розповідає вінничанка Марина Гаврищук. У газету "Сьогодні" звернувся і пенсіонер із села Червоне Першотравневого району Донецької області Григорій Біденко. Він отримував військову пенсію 10 числа, пройшло вже більше тижня, а на пошті йому відмовляють. "Говорять, мовляв, чекайте, із Донецька ще гроші не поступили, а їм — із Києва", — хвилюється пенсіонер.

"З нашого боку ніякої тяганини немає. Люди отримують пенсії із затримками через те, що вони почали довше проходити через банки. Банки чомусь повільніше почали зараховувати їх на рахунки, крім того, є якась тяганина у "Укрпошти", — розповів заступник голови ПФ Віктор Колбун. "Якщо є затримка, може, це тому, що якісь там проблеми у селі на пошті", — додає Наталія Тимощенко із Пенсійного фонду. Але в "Укрпошті" звинувачення співробітників Пенсійного фонду заперечують. "Ніколи з нашої вини не було затримок. Якщо транші йдуть, ми відразу виплачуємо пенсії. А якщо траншів немає, що платити? Останні два роки гроші йшли день в день, а зараз, дійсно, затримки", — розповів заступник директора вінницької філії "Укрпошти" Віталій Якубовський.

Окрім пенсіонерів, потерпають і медики. Їх позбавили надбавок до зарплати, виплачують голу ставку. А останнім часом і її стали затримувати. Урізують і витрати на медикаменти та харчі для хворих. "Чоловік лежить у стаціонарі столичної онкологічної лікарні. Там тиждень тому давали салати, супи зі шматочками м"яса, а зараз м"яса і яєць зовсім не стало. Одні юшки з овочами і каші", — розповіла киянка Наталія Лесовська. Також, як повідомила голова профспілки охорони здоров"я України Вікторія Коваль, Кабмін своєю постановою встановив їм мінімальну зарплату у 545 грн., тоді як бюджетом передбачена мінімалка у 605 грн. За словами Коваль, якщо уряд не приведе у відповідність зарплати, медики готові вийти на вулиці, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери вже два тижні не можуть отримати виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути