четвер, 08 грудня 2011 10:16

Пенсіонер вирішив розлучитись, бо не пам'ятав, як одружився

Пенсіонер вирішив розлучитись, бо не пам'ятав, як одружився

Еткульський районний суд Челябінської області розглянув справу 80-річного чоловіка, який звернувся з вимогою визнати його шлюб недійсним - пенсіонер заявив, що не пам'ятає, коли він одружився на співмешканці, повідомляє в середу прес-служба суду, не уточнюючи дати розгляду справи.

За даними справи, чоловік у заяві вказав, що з 1974 року жив разом з жінкою, в 2008 році між ними почалися конфлікти, і з тих пір вони разом не проживають. Згодом йому стало відомо про наявність свідоцтва про укладення шлюбу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оштрафували за ухиляння від сексу

"Заявник вважає даний шлюб недійсним, оскільки своєї згоди на його висновок не давав, спільної заяви з громадянкою на вступ у шлюб не подавав, на реєстрації шлюбу не був присутній і свій підпис в актовому записі про шлюб не ставив. Тобто, він не пам'ятав такого факту в своїй біографії", - йдеться в повідомленні суду.

У ході судового розгляду в справі була призначена почеркознавча експертиза, яка підтвердила реєстрацію шлюбу в 1997 році. Крім того, співробітниця РАЦСу сказала, що добре запам'ятала цю реєстрацію, оскільки це була перша літня подружня пара, яка хотіла укласти шлюб у період її роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонери-шахраї отримали по фальшивих посвідченнях 260 тис гривень

На запитання суду: чому позивач не хоче просто розірвати шлюб в органах РАЦСу, він пояснив, що при розірванні необхідно буде ділити спільне майно, а при визнанні шлюбу недійсним йому одному дістанеться квартира, яку він отримав у період роботи на сільськогосподарському підприємстві .

У задоволенні позову чоловікові відмовили. Рішення суду вступило в законну силу.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер вирішив розлучитись, бо не пам'ятав, як одружився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути